FONTOS


 

A vívás a legfontosabb
Ez az időszak a nyári sikerek alapja


Edzőtáborozások zajlanak ezekben a hetekben jó néhány sportágban. Vannak, akik viszolyognak a monotóniától, a vég nélküli gyakorlásoktól, az összezártságtól, néhányan viszont ilyenkor élik ki gyakorlási, kísérletezési vágyukat. Az öttusázók inkább az utóbbi kategóriába tartoznak, az ő "munkás" sportágukban szinte csak megszállottak lehetnek sikeresek. Kulcsár Antal, a női válogatott szövetségi kapitánya ezekben a napokban az edzések mellett papírmunkát is végez, hiszen a február 20-i elnökségi ülésen fogja előterjeszteni a későbbiekre vonatkozó terveit, a válogatott keretét. Most azonban a versenyzők felkészülésén van a hangsúly. "Második hete készülünk Tatán, és ez az időszak a nyári sikerek alapja - mondta a válogatott, és az Alba Volán mestere.
- Ilyenkor az a jó, ha nem történik semmi váratlan. A munka a legfontosabb, és ehhez az is hozzájárul, hogy az itt levők közül senki sem beteg, sérült. Elsősorban a vívásra összpontosítunk, hiszen rengeteg öttusázó gyakorol most az edzőtáborban, így mindenki vívhat mindenkivel."


Máthé Vivien is eséllyel pályázik az idei világversenyeken való indulásra

A Tatán dolgozó női válogatottak (Vörös Zsuzsa, Füri Csilla, Máthé Vivien, Vojtkó Edit, Szathmári Adrienn, Fehér Noémi) valóban "rendben" vannak, de akadnak távolmaradók is. A Simóka testvérek közül Bea hamarosan világra hozza gyermekét, Nóra pedig a regenerációs fázisban van, a múlt hétvégén kezdte a futóedzéseket a műtétjei után. A vívásban iskolázik, mellette már lovagol, lő és úszik, de még nem olyan intenzitással, hogy érdemes lett volna a többiekkel tartania Tatára. Még kérdéses, hogy mikor indulhat először versenyen, de a kapitány semmi esetre sem sürgeti, a teljes gyógyulása mindennél fontosabb. Kulcsár Ágnesnek dagadt a bokája, a hétvégére talán rendbe jöhet, addig ő otthon, Székesfehérváron készül. Az idei első feladat a Steffl-kupa keretében vár az öttusázókra, a nők számára akkor rendezik a váltó ob-t. Utána a női keret is a férfiakkal tart a barcelonai edzőtáborba. Az utazó négyesből még csak Vörös Zsuzsa személye biztos, három társát a verseny után jelöli ki a szakember.

Gadácsi János, A Színes Sport 2001.02.16

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK