FONTOS


 

Klaus Schormann maradt az elnök
Világkupa-döntő Magyarországon

Bár a tagországok küldöttei már csütörtökön megkezdték a munkát, hivatalosan csak pénteken nyitották meg a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) kongresszusát Frankfurtban.

Klaus Schormann elnöki köszöntője után tartották meg beszámolóikat az egyes bizottságok vezetői, így Bretz Gyula a felügyelőbizottság elnökeként ismertette az UIPM pénzügyi munkáját. Joel Bouzou főtitkár bejelentette, hogy 2002. augusztus 10-11-én Magyarország rendezheti meg a férfi és női Világkupa-döntőt.

Mivel az elnöki posztra csupán egyetlen jelölt volt, mégpedig a jelenlegi első ember, Klaus Schormann, így a tervezettnél egy nappal előrébb hozták az elnökválasztást.

Egyhangú szavazással Schormann nyert, így az 54 éves sportvezető - aki 1993 júliusa óta tölti be ezt a posztot, előtte információs elnökhelyettesként tevékenykedett - újabb négy évig irányíthatja a sportágat.

Mintegy a szombati választások előkészítéseként - furcsa módon, elnöki nyomásra - a küldöttek módosították az alapszabályt. Az eddigi szabály szerint három alelnöke van az UIPM-nek, ám nyílt titok volt, hogy ugyanilyenre pályázik a marketingbizottság vezetője, az amerikai John Helmick is. A tagság viszont nem akarta, hogy egy ember kénye-kedve szerint változzon az alapszabály, és ezzel lavina induljon el. Schormann erre felolvasta a görögök levelét, mely szerint jó esély van arra, hogy 2004-ben a váltó is szerepeljen az olimpia műsorán, de ehhez az UIPM-nek több lovat kellene biztosítania. A több ló beszerzéséhez azonban több pénzre és az azt előteremtő, hatásos marketingmunkára van szükség. A tagság végül - bár nem egyhangúlag - megszavazta a módosítást, így szombaton várható Helmick diadala.

A kongresszus krónikájához tartozik, hogy megbeszélést tartott az európai szövetség, és a tanácskozáson már elnöki pozícióban vett részt a júliusban megválasztott első ember, Császári Attila.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.12.16.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK