FONTOS


 

A lövészeten múlt az érem
Ötödik a magyar férfiváltó


Míg a magyar női váltó éremszerzését kedden a gyengén sikerült lovaglás hiúsította meg a junior Európa-bajnokságon, a férfiakét szerdán a halvány lövészet. A nyitó számban elért nyolcadik hely (253 kör) megpecsételte a mieink sorsát, nagyon távolinak tűnt a dobogó. A győztes olaszok például csaknem húsz körrel (272) értek el jobb eredményt. A vívásban hiába lett bronzérmes a csapat, a helyezése nem változott, csupán a hátránya csökkent. És ez volt a helyzet az úszás után is. A lovaglás nem rázta szét a mezőnyt, nem volt nehéz a pálya, csak a lovak nem voltak egyforma képességűek. A magyar trió nehéz lovaglású lócsoportot kapott, és négy verőhibával (1040 pont) teljesítette a feladatot.

A záró tusa előtt is őrizte nyolcadik helyét az együttes, innen futott fel 12:46 perces remek idővel, a számot megnyerve az ötödik helyre.

Junior Európa-bajnokság, Spala
Férfi váltó verseny. Európa-bajnok: Oroszország (Kurakin, Halilov, Szantilov) 5430 pont, 2. Lengyelország 5419, 3. Németország 5401, 4. Csehország 5371, 5. Magyarország (Horváth András, Kertész Ádám, Ossik Gábor) 5310

*

"Világszínvonalú élelmiszer-ipari termékek, világhírű sportolók" mottóval kötött négyéves keretszerződést szerdán az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Öttusa-szakszövetség. A megállapodás értelmében az AMC jelentős támogatójává vált az öttusasportnak, amelynek képviselői cserében reklámtevékenységet vállaltak. A szerződésnek része a székesfehérvári Európa-bajnokság (július 3-9.) és az országos bajnokságok (augusztus 5-6.) reklámmegjelenítése.

*

Csütörtöktől, Darmstadtban rendezik meg az utolsó olimpiai kvalifikációs Világkupa-viadalt, amelyen Füri Csilla, Simóka Bea és Vörös Zsuzsanna, illetve Balogh Gábor, Fülep Sándor és Sárfalvi Péter képviseli színeinket. A verseny győztesei utazhatnak majd Sydneybe, az utolsó kvótaszerzési lehetőség pedig a június 12. és 18. közötti, olaszországi világbajnokság lesz.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.05.11.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK