FONTOS


 

Maradt a régi szám
A világbajnoknő újból vonalban


Vörös Zsuzsanna az utóbbi néhány napban elvesztette a kapcsolatot a külvilággal. Egészen pontosan nehezebbé vált számára az edzőivel, az újságírókkal és másokkal való érintkezés.

Történt ugyanis, hogy a világbajnoknő személygépkocsiját május 1-jén Székesfehérvárott feltörték, és ellopták azt a különleges mobiltelefonját, amelyet a budapesti Világkupa-verseny előtt kapott ajándékba egyéni támogatójától, a Westel Mobil Távközlési Rt.-től.

Nos, a cég - amint értesült az esetről - Vörös segítségére sietett, és pénteken újabb telefonnal lepte meg az éppen 23. születésnapját ünneplő kitűnő versenyzőt.

- Nagyon boldog vagyok, mert újból tudom tartani a kapcsolatot a világgal. Az tovább fokozza az örömömet, hogy sikerült az eredeti számot megkapnom a telefonhoz, vagyis a sydneyi olimpiára utaló 2000-es végződést - mondta a székesfehérvári versenyző.

4. Wesselényi-emlékverseny, Budapest

Egyetemek (7 csapat): 1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2. Pécsi Egyetem, 3. Veszprémi Egyetem. Középiskolák (19): 1. Kölcsey Ferenc Gimnázium (csapatkapitány: Horváth Zita - lövészet), 2. Vörösmarty Mihály Gimnázium (csk: Vörös Zsuzsanna - lovaglás), 3. Teleki Blanka Gimnázium (csk: Csery Péter - futás), 4. Xantus János Középiskola (csk: Madaras Ádám - vívás), 5. Illyés Gyula Gimnázium (csk: Komlósy Tibor - vívás), 6. Veres Pálné Gimnázium (csk: Sárfalvi Péter - lövészet)

Negyedik alkalommal került sor a Magyar Öttusa-szakszövetség és a Testnevelési Egyetem szervezésében a Wesselényi-emlékversenyre, amelynek legfőbb célja, hogy kapcsolatot teremtsen a versenysport és az iskolai sport között. A viadalon a hét egyetem vetélkedéséből a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem került ki győztesen, amely szoros csatát vívott a Pécsi Egyetem csapatával. Ez utóbbi együttest egyébként egy olimpiai bajnok hallgató, Martinek János is erősítette. A középiskolák egy-egy élsportolót választhattak kapitánynak, akire rábízhatták az egyik tusát. A 19 nevező közül a Kölcsey Ferenc Gimnázium végzett az élen, amelyet Horváth Zita irányított.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.05.06.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK