FONTOS


 

Két újonccal Pesaróba
Világbajnoki csapatokat hirdettek


Az elnökség szerdán elfogadta a kapitányok javaslatát, minden az előterjesztés szerint alakult.

Vagyis a június 12. és 18. közötti pesarói felnőtt világbajnokságon - amely egyben az utolsó olimpiai kvalifikációs viadal - a férfiaknál a hagyományos egyéni és csapatversenyen Balogh Gábor, Sárfalvi Péter és Fülep Sándor képviseli a magyar színeket, míg a váltóban Madaras Ádám, Kovács Gergely és Kállai Ákos indul. A nőknél Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea és Simóka Nóra alkotja a csapatot, a stafétában pedig Vörös, Simóka Bea és Füri Csilla szerepel.

Különösebb vita nem kísérte a küldöttségek összeállítását, hiszen a férfiaknál a két olimpiai résztvevő, Balogh és Sárfalvi indulása biztos volt, a további helyekről a ranglista döntött. Érdekesség, hogy Fülep és Kovács vébé-újonc, míg a többiek valamennyien világbajnokok, van, aki többszörös.

A nők közül mindenki szerepelt már világbajnokságon, ám Füri még a "régi érában", évekkel ezelőtt. Sheffieldben 1994-ben egyéniben 6. lett, majd rá egy évre tagja volt az ezüstérmes csapatnak - aztán sportágat váltott, triatlonozni kezdett. Tavaly visszatért az öttusába, méghozzá országos bajnoki címmel. Most pedig újból vb-re készülhet.

*

Immár negyedik alkalommal rendezi meg csütörtökön és pénteken a Magyar Öttusa-szakszövetség a Testnevelési Egyetemmel közösen a Wesselényi-emlékversenyt.

Az esemény célja, hogy kapcsolatot teremtsen a versenysport és az iskolai sport között. A viadalon közép- és felsőfokú intézmények tanulóiból összeállított csapatok szerepelnek egy-egy válogatott versenyző irányításával. Az együttesek tagjai teljesítik az összetett sportág öt számát, emellett - hatodik tusaként - szellemi vetélkedőn adnak számot lexikális tudásukról.

(füredi), Nemzeti Sport 2000.05.04.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK