FONTOS


 

A budapesti vb főszereplői is halhatatlanok lettek
Öt új név a Magyar Sportcsillagok Falán



Vörös Zsuzsanna világbajnoknő "tenyerelését" a ceremónián már túleső Hanzély Ákos (balról), Sárfalvi Péter, Madaras Ádám és Balogh Gábor figyeli
Ezentúl az öttusasport kedvelői is büszkén léphetnek majd be az Alkotás utcai Pizza Hut étterembe, hiszen szerdától - stílszerűen az öt tusa képviseletében - Balogh Gábor, Hanzély Ákos, Madaras Ádám, Sárfalvi Péter és Vörös Zsuzsanna kézlenyomata és aláírása is látható lesz a Magyar Sportcsillagok Falán.

- Szeretném megköszönni a Hemingway Alapítványnak azt a lehetőséget, hogy az öttusa is ide kerülhet a hírességek falára - nyitotta meg a ceremóniát Császári Attila, a Magyar Öttusa-szakszövetség elnöke. - S hogy miért pont a tavalyi világbajnokság résztvevőit érte ez a megtiszteltetés? Mi sem egyszerűbb, hiszen az 1999-es esztendőben véghezvitt bravúr egyedülálló a sportág hazai történetében. Korábban ugyanis egyszer sem fordult elő, hogy a férfi világ- és Európa-bajnokság összes aranyérmét magyar versenyző szerezze meg. Pedig az elmúlt évtizedekben is igazi sikertörténetről beszélhettünk. Ennek a kis csapatnak a tagjai ráadásul a jelen generációjába tartoznak, akiknek a teljesítménye remélhetőleg kihívást jelent majd a mai fiatalság számára.

A köszöntő szavakat követően a sportolókon volt a sor, hogy beletenyereljenek a friss agyagba, valamint hogy átvegyék az emlékplaketteket és az ezüstszobrocskákat. A négy férfi szobra egyébként egy-egy babérkoszorút a magasba emelő római sportolóalakot formáz, míg Vörös Zsuzsanna egy olimpiai lángot őrző szárnyas nőalakot vihetett haza.

Persze a hazatérés előtt az öt sportemberre azért még várt egy "megpróbáltatás", hiszen valamennyi jelenlévő gratulációját fogadniuk kellett. Márpedig érdeklődőkben nem volt hiány, még a csütörtökön kezdődő Westel Világkupára érkező nemzetek képviselői közül is akadt, aki kíváncsi volt a magyarok ünneplésére. Az ünnepségre, amely a versenyzők mellett a sportág újabb elismerését is jelentette, na és ne feledkezzünk meg Hanzély Ákosról sem, aki ezen a napon ünnepelte 31. születésnapját.

(csanálosi), Nemzeti Sport 2000.04.27.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK