FONTOS


 

A vb-támogatók az Eb-t is felkarolták
Új energiaforrás Vörös Zsuzsannának


Az év fő hazai sporteseménye volt tavaly az öttusa-világbajnokság, nem véletlen, hogy az idei székesfehérvári Európa-bajnokságra (július 3-9.) nem kellett lasszóval fogni a támogatókat. Az Ericsson, a -- nevében megújult -- Westel Mobil Távközlési Rt. és a Mol Rt. egyaránt boldogan adta a nevét az újabb hazai öttusaeseményhez. A cégek képviselői hétfőn szerződésben is rögzítettek megállapodásukat a Park Hotel Flamencóban a szervezőbizottság elnökével, Tóth Istvánnal, aki megnyugtatott mindenkit, hogy az előkészületek a tervezett ütemben haladnak. A három aláírást egy negyedik is követte, Balogh Gábor után Vörös Zsuzsanna világbajnoknő is egyéni szponzorra lelt -- a Mol és a Westel közösen segíti a székesfehérvári versenyzőnő felkészülését.

-- Boldog vagyok, hogy az öttusáért dolgozók valamennyien úgy gondolták, egy olyan nagy siker, mint a margitszigeti, kötelez -- mondta Császári Attila, a Magyar Öttusa-szakszövetség elnöke. -- Remélem, a versenyzők a Világkupa-sorozaton, a világ- és Európa-bajnokságon, és az olimpián ugyanolyan jó hangulatban és eredményesen szerepelnek majd, mint tavaly a világbajnokságon.

Az Európa-bajnokság után a jövő hétvégi 4. Westel Világkupa is szóba került. Pécsi Gábor technikai igazgató beszámolt arról, hogy a Világkupa-viadalok közül a magyar válogatottaknak (a szabályok értelmében tizenketten indulhatnak) ez lesz az egyik legfontosabb megméretés. S noha az olimpia előtt valamennyi nemzet taktikázik, mely versenyekre küldje el a versenyzőit, az előnevezések alapján már most kijelenthető, rangos mezőnyre számíthatunk.

(csanálosi), Nemzeti Sport 2000.04.18.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK