FONTOS


 

Futás a Krisztus-szoborhoz
Baloghék a Maracana-stadionban

A férfiválogatott honvédos tagjai, Balogh Gábor, Kállai Ákos, Kovács Gergely, valamint Hanzély Ákos már több mint egy hete Brazíliában edzőtáboroznak.

Rátonyi Gábor szakosztály-igazgató irányításával immár harmadszor gyakorol magyar öttusa-különítmény Rio de Janeiróban, a Cukorsüveg-hegy alatti katonai bázison. Mint Rátonyitól megtudtuk, idén alaposan meglepett mindenkit a trópusi hőség, a közel 40 fokos hőmérséklet. A napirend egyébként a már harmadik éve megszokott: reggel hétkor futás a tengerparti homokban, tíz órától vívás, délután lövészet és úszás. Esténként különböző programok színesítik az edzések egyhangúságát, így az elmúlt héten az öttusázók a Maracana-stadionban megtekintették a labdarúgó klubvilágbajnokság elődöntőjét és döntőjét. Rio egyik jelképét, a város fölé magasodó kitárt karú Krisztus-szobrot pedig szokatlan módon közelítették meg Baloghék: felfutottak a Corcovado-hegy tetejére (55 percig tartott így az út). A meredek emelkedő fájdalmait aztán a csodálatos látvány mindenkivel elfeledtette. A záró hétre egy másik katonai bázisra költözik a magyar csapat, ahol már lovaglás is szerepel majd a programban.

*

Miközben Székesfehérvárott javában zajlik az idei legrangosabb hazai viadal, a július 3. és 9. közötti férfi és női Európa-bajnokság előkészítése, a budapesti stáb sem tétlenkedik: az április 27--től 30-ig sorra kerülő Westel 900-Világkupa versenyt szervezi.

A Vk-verseny újdonsága, hogy idén először nemcsak a férfiak, hanem a nők számára is megrendezik a küzdelmet. Mivel a tavalyi, margitszigeti világbajnokság sikerének egyik oka az volt, hogy az egyes helyszínek nagyon közel voltak egymáshoz, a Westel 900-kupát is hasonló módon kívánják lebonyolítani. A szövetség vezetői megállapodtak Hipszki Mihállyal, a BVSC ügyvezető elnökével, így a tervek szerint a versenynek a klub Szőnyi úti telepe ad majd otthont.

(füredi) , Nemzeti Sport 2000. január 21.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK