FONTOS


 

"Egészéges önbizalommal várjuk a rajtot"
A lábadozó Pécsi Gábor "kerüli" a versenyzőit


Az öttusázóknak mindig rengeteget kell várniuk az olimpiai bemutatkozásra. Ők csak az utolsó napokban kezdik meg a versengésüket. Szeptember 30-án szerepelnek a férfiak, október 1-én, a zárónapon a nők. Nekik nincs lehetőségük magukba szívni a játékok hangulatát, felszabadultan szurkolni a többieknek, önfeledten sétálgatni az olimpiai faluban, élvezni a világsztárokkal való találkozást. Nekik marad a feszültséggel teli várakozás.

Edzenek, esznek és pihennek. Mást nem is tehetnének a szakvezetés óvó tekintetének kereszttűzében, de nem is nagyon tudnának egyébbel érdemben foglalkozni. Ez alól csak a betegek kivételek, ők a gyógyulásukra koncentrálnak szorult helyzetükben. Kórságba esett a technikai igazgató, Pécsi Gábor és a lovasedző, Balaska Zsolt is.

- Lázunk már nincs, de még gyengélkedünk, így az edzésektől is távol tartjuk magunkat Zsolttal - mondta rekedtes hangján Pécsi. - Itt kaphattunk el valamiféle nyavalyát, influenzások lettünk, így az összes orvos velünk foglalkozik. Még mindig jobb így, mintha az öttusázókkal lenne dolguk. Nekünk mindenesetre azt tanácsolták, hogy kerüljük a sportolókat, amit eddig meg is fogadtunk. Holnap azért már kimegyünk a tréningekre, de csak tisztes távolból figyeljük a munkát."

Pécsi azért jó gazda módjára mindent tud a csapatáról.

- Tisztában vagyuk azzal, hogy sokan a kajakosoktól és tőlünk várják az olimpia utolsó napjainak megszépítését, a fokozott érdeklődés azonban nem befolyásolja a versenyzők hangulatát. Négy öttusázónk közül három éremesélyes, mi ennek megfelelően egészséges önbizalommal várjuk a szereplésüket. A gyerekek jól vannak, senki sem követte a példámat a betegséget illetően, bár apróbb gondok persze akadnak. Simóka Nóra lába továbbra sem százszázalékos, a térdét kezelni kell, de sokat javult az elmúlt hetekben. Sárfalvi Péter hátával Lángfy György professzor, a Sportkórház specialistája foglakozik. Peti már vagy három hete nem tudott lovagolni, mert attól tartunk, hogy ha megkockáztatná, rásérülne az eddigi bajára. Attól nem félünk, hogy a kihagyás esetleg meglátszik a lovaglásán, hiszen már rengeteg nagy versenyen vett részt, óriási rutinja van. Vörös Zsuzsa és Balogh Gábor egészséges, mindketten az időszaknak megfelelően edzenek. A helyszíneket nagyszerűen ismerjük, hiszen jártunk már itt korábban is, de a verseny előtti napokban, amikortól ezt a szabályok is lehetővé teszik, azért az "éles" pályákon fogunk gyakorolni. Persze, így vannak ezzel az ellenfeleink is, akikkel az olimpiai falu forgatagában eddig még nem találkoztunk, de a tréningeken már összefutottunk velük. Eddig még mindenki kedvesen mosolygott ránk.

A Színes Sport, 2000.09.27

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK