FONTOS


 

Szilveszterkor ketten hajtanak az öttusázókért
Martinek új életet kezd

-- Köszönöm, remekül vagyok -- válaszolt a máskor elcsépeltnek tűnő "hogy van?" kérdésre Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, aki karácsony előtt szenvedett szerencsés kimenetelű balesetet.

A személyautója totálkáros lett, ám ő megúszta kisebb sérülésekkel az esetet.

-- Igaz, az arcomon és a kezemen még látszanak a jelei a karambolnak, a kinyíló légzsáktól kapott ütés nyomai, no meg a szilánkok okozta sebek még nem múltak el.

-- Ezek szerint nem is tud részt venni a szilveszteri ügetőn, a sportolók és a színészek futamában?

-- De igen, indulok. A sérülésem nem akadályoz meg a hajtásban, vállalni tudom a szereplést. Igaz, talán a jelenlegi állapotomban jobb lenne pihenni, no és egyelőre nem is vagyok szép látvány, még megijednek tőlem a lovak... -- tette hozzá a szokott humorával.

-- Tavalyi remek produkciójával hivatásos hajtókat is megelőzve lett bronzérmes a szilveszteri futamon.

-- Pedig az volt az első versenyem... Szóval most is ki tudok állni, különösebben gyakorolnom sem kell. Egyébként nem egyedül képviselem az öttusázókat, mert indul Balogh Gabi is.

-- Az élsporttól hivatalosan az idén elbúcsúztatták önt a szövetség vezetői, ám a sportolástól nem szakad el: állandó résztvevője volt az öttusázók katonai világbajnokságának és a vívóversenyeknek. A továbbiakban is folytatja ezt a pályáfutást?

-- A baleset és az ünnepek miatt most kimaradt a sport a programomból, de januártól új életet kezdek, újból előtérbe kerül a mozgás. Egyébként is változás várható a munkámban, mert ha minden igaz, a Honvédelmi Minisztériumba, a társadalmi kapcsolatok kulturális főosztályára kerülök. Bár szerződésem még nincs, de a papírokat már aláírtam -- mondta Martinek János százados, az 1. számú Logisztikai támogató dandár központi sportkiképző bázisának igazgatóhelyettese.

Nemzeti Sport, 2000.12.30.

ÖTTUSA

  Budapesttől - Mexikóig
KÉPEK

 

 
LINKEK

   Martinek János