FONTOS


 

A vb-ezüstérmes valószínűleg nem lesz ott az Eb-n
Horváth kényszerpihenőn



Horváth Viktor: Lelkileg kezdek beletörődni abba, hogy nem lehetek ott az Eb-n
A jövő heti Európa- és a júliusi világbajnokságra készülő öttusázók harmadik hetüket kezdték meg Tatán. Az edzőtáborozás "hajrája", utolsó szakasza roszszul indult: a sportolók réme, a sérülés ezúttal nem kerülte el a válogatottat.
- Sajnos, nagy a valószínűsége annak, hogy Horváth Viktor nem indulhat Usti nad Labemben - kezdte Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - A tavalyi Eb-n csapatban és váltóban is aranyérmet nyert versenyző már két hete fájlalta a lábát, éppen ezért a közös munka elején nem futott és vívott, pihentette a lábát, hátha meggyógyul. Az alapos, ultrahangos orvosi vizsgálat azonban izomszakadást mutatott ki a vádlijában, és a beszakadás mellett vizesedést is észleltek. Bár a hét végéig nyitva hagytuk a kérdést, csak akkor döntünk Viktor szerepléséről, de szinte biztosnak tűnik, hogy ezúttal nélküle rendezik majd meg az Európa-bajnokságot. A júliusi világbajnokságon való indulását azonban ez a sérülés nem veszélyezteti.
A tavalyi esztendő felfedezettje, a vb-ezüstérmes székesfehérvári kitűnőség hangján érződött, hogy kezd beletörődni a sorsába.
- Bár alapvetően jól vagyok, az elmúlt héten már sejtettem, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk. Ugyanis amikor orvosi felügyelet mellett futnom kellett, és a fájdalomtól csak ezer méterre voltam képes, kezdtem leszámolni az álmokkal. Lelkileg kezdek beletörődni abba, hogy nem lehetek ott az Eb-n. Azt hiszem, az a jobb megoldás, ha nem kockáztatok, lemondok az Eb-ről, hogy a júliusi világbajnokságon ott lehessek. Állandó orvosi felügyelet alatt állok, kezelik a lábamat. Továbbra is együtt készülök a társaimmal Tatán, mert csak a futást és a vívást kell kihagynom. Úszni és lőni tudok, úgyhogy ezekben a számokban nem lesz lemaradásom - mondta Horváth Viktor.

FM, Nemzeti Sport 2002.06.11.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Horváth Viktor