FONTOS


 








1976 A montreali olimpiát sok-sok botrány előzte meg, míg végül is sor került a megnyitóra. Bojkott, kizárások, kétségek a megrendezést illetően, stb ... De aztán mégis elkezdődtek a XXI. játékok, ami számunkra a csalódások olimpiája lett a 4 aranyérmünkkel, mert sok, eddig eredményes sportágban maradtak el legjobbjaink teljesítményük maximumától.

A tornászok messze felülmúlták a várakozást, a férficsapat nagyon kitett magáért. Magyar Zoltán lólengésben egyedülálló gyakorlatával nyerte meg a bírák szívét. Azóta is "Magyar-vándor" néven tanítják a tornásziskolákban. A magyar vívás hagyományaihoz hűen szerepelt a tőrdöntőben Schwarczenberger Tordasi Ildikó. Atlétikában már rég örvendhettünk sikernek, most ez is megtörtént, Németh Miklós gerelyhajításban világrekorddal győzött. S végre valahára vízilabda-válogatottunk is eljutott a csúcsra, 12 szűk esztendő után. A mutatósan, ötletesen játszó csapat nagy egyéniségei közül a hatalmas termetű Faragó Tamás a torna gólkirálya lett 22 találatával.

A magyar csapat az érmek és pontok számában nem tudta megismételni müncheni szereplését, a 9. helyen végeztek a nem hivatalos rangsorban.
MONTREAL.1976

  Pénzügyi bukás botrányokkal

 
KÉPEK

  

 
LINKEK