FONTOS


 

Hatszáz méter a fáklyával
Schmitt Pál Vincentiában fut a lánggal


Schmitt Pál, a MOB elnöke, az olimpikonok világszövetségének vezetője az olimpiai lánggal futó váltó egyik résztvevője lesz. A pénteken érkezett közlemény szerint, a kétszeres olimpiai bajnok szeptember 10-én, a váltófutás 95. napján 11.30-kor, az aznapi 67. résztvevőként fut majd a lánggal. Sydney egyik elővárosában, Vincentiában az Elisabeth Drive és a Wool Road sarkán lévő Shell benzinkúttól, az Albion utcáig, mintegy 600 métert kell megtennie. Kötelező a szervezők által rendelkezésre bocsátott sportruhában, pólóban, sortban és zokniban futni, de mindenki saját cipőjét viselheti. Arra is lehetőség nyílik, hogy a futók megvásároljanak egy fáklyát, amivel a lángot viszik.

-- Mexikó óta valamennyi olimpián részt vettem, előbb versenyzőként, majd vezetőként, de a lángot hordozó váltóban most futhatok első alkalommal, amit rendkívüli megtiszteltetetésnek tartok -- nyilatkozta Schmitt Pál, majd hozzátette --: Remélem addigra rendbe jön a térdem, mert jelenleg eléggé fájlalom. Nagyon készülök és szeretném megvásárolni az olimpiai fáklyát, amit azután az Egri Sportmúzeumnak ajánlok fel.

Az olimpiai lángot vivő váltófutásban még további két magyar vesz részt, Vajda László, a MOB korábbi nemzetközi titkára, a SOCOG igazgatója, illetve az Ausztráliában letelepedett Hódi II. László, az 1955-ben Európa-bajnokságot nyert kosárlabda-válogatott játékosa, aki Helsinkiben magyar, Tokióban pedig ausztrál színekben vett részt az olimpai játékokon.

Nemzeti Sport, 2000.07.22.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000