FONTOS


 

Internetes árverés a BS-ért
Eladó az olimpiai aranyérem


Balczó András, Németh Ferenc és Nagy Imre, a kereken negyven éve Rómában olimpiai bajnokságot nyert öttusacsapat tagjai, szerdán délben a MOB székházába látogattak. A bajnokok nem üres kézzel érkeztek, az olasz fővárosban megnyert aranyérmüket vitték el, és ajánlották fel a leégett Budapest Sportcsarnok újjáépítésére kezdeményezett internetes árverésre.

Az akció kezdeményezője, Babati Lajos , a Sydney-csapat helyettes vezetője elmondta, hogy a MOB a Matáv és a Matávnet segítségével május elseje után kezdi meg nagyszabású internetes árverését, amelynek részleteiről később adnak tájékoztatást.

Az olimpiai aranyérem az eddigi legértékesebb felajánlás - kikiáltási árát az öttusázók tízmillió forintban határozták meg. Balczó András, a nyilvános szereplést ritkán vállaló öttusa-legenda a következőket nyilatkozta: "Örömmel segítünk, és biztosak vagyunk abban, hogy az árverésen résztvevőktől is valós, igazi segítőkészséget tapasztalhatunk.''

A valóban ritka, felbecsülhetetlen értékű aranyérem mellé az öttusázók a római olimpia idején készült, dedikált fotókat is hoztak - bizony negyven éve karcsúbbak, fiatalabbak voltak mind a hárman.

Az árverésre máris több tucat emléktárgy, ereklye, sportfelszerelés és sporteszköz érkezett: Puskás Ferenc a Magyar Sportcsillagok Falának emlékplakettjét, Csák Ibolya berlini olimpiai bajnoknő az 1938-ban kapott "Becsülettel a hazáért" emlékplakettjét, Szalay Miklós salgótarjáni labdarúgó a Mexikóban kapott kulcstartóját, Gábor Tamás párbajtőrvívó az olaszországi tiszteletdíját, Vízvári György vízilabdázó a 125 éves jubileumát ünneplő Magyar Atlétikai Club tizenkét emlékérmét, Littomeritzky Mária úszónő pedig az 1956-os melbourne-i olimpián viselt formaruháját ajánlotta fel.

Az internetes árverés május huszadika után kezdődik, de máris biztos, hogy rendkívül értékes tárgyakra lehet majd licitálni. A MOB felhívására sorra jelentkeznek az olimpiai bajnokok, hogy hozzájáruljanak a leégett Budapest Sportcsarnok újjáépítési költségeihez.

(vad), Nemzeti Sport 2000.04.20.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000