FONTOS


 

Tízmillió dolláros "tesztek" Sydneyben

A rövid karácsonyi szünet után ismét akadt valami az olimpiai előkészületekkel kapcsolatban, amelyből vita kerekedett. Elkezdték ugyanis építeni az olimpiai uszoda nyugati oldalán azt az ideiglenes acéltribünt, amelynek köszönhetően a jelenlegi 4400-ról 17 500-ra nő az olimpia alatt a lelátó befogadóképessége.

A változtatáshoz le kellett bontani az uszoda egyik falát és a létesítménynek ez az oldala nyitott is marad. Az új tribün 30 méter magas lesz, és a legfelső sorokban helyet foglalók körülbelül 100 méterről szemlélhetik majd a "lenti" eseményeket. Az ide szóló C- és D-sorozatú jegyek ára az úszódöntőkre 225 dollár lesz. Az örök elégedetlenek szerint kérdéses, hogy "madártávlatból" mennyire tudják majd nyomon követni az úszóversenyeket.

A rendezők gondoskodása és előrelátása révén azonban a probléma valószínűleg megoldást nyer, hiszen az uszoda több pontján hatalmas kivetítőket állítanak fel, s ezeken remekül lehet majd látni a tempózókat.

Majdnem olyan jól, mint otthon a televízión...

Az olimpiai uszodától csak néhányszáz méterre van a vadonatúj teniszközpont, ahol hétfőn olimpiai főpróba kezdődött. Mintegy 500 önkéntes és többtucat SOCOG-alkalmazott ügyködik az egész héten zajló nemzetközi versenyen. A rendezők naponta mintegy 10 000 nézőre számítanak, és a vendégek elhelyezése, kiszolgálása nehéz feladatot jelent.

A tenisz mellett más próbaversenyeket is megrendeznek ezen a héten, asztaliteniszben a Pro Tour-sorozat döntőjét tartják, valamint sor kerül egy softballtornára is.

Huszonhat ország 75 hajójának részvételével hétfőn megkezdődött a vitorlázók tornádó osztályának világbajnoksága is. A hatalmas mezőny miatt a versenyt a szűkebb sydneyi öbölből át kellett helyezni a néhány kilométerrel messzebb fekvő Manlybe.

A SOCOG összesen 10 millió dollárt áldoz az olimpiai tesztekre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minden kisebb és nagyobb rendezési gondot időben lelepleznek és természetesen orvosolnak is.

Nemzeti Sport, (MTI) 2000. január 11.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000