FONTOS


 









Vitray és Gyulai is a TS olimpiai stábjában

A Salt Lake Cityben két és fél hónap múlva kezdődő téli olimpián körülbelül húsz magyar versenyző indul, itt a végleges szám még nem ismert, hiszen a kvalifikációs időszak nem zárult le, a Magyar Televízió Sportosztályán viszont már meghúzták a "vonalat", a közvetítő riportereket illetően.

- Információink szerint felállt a Telesport téli olimpiai stábja. Elárulná a riporterek névsorát? - kérdeztük Nyári Zsoltot, a sportosztály megbízott vezetőjét.

- Természetesen, hiszen nem titok: Vitray Tamás, Gyulai István, Knézy Jenő, Gulyás László, Faragó Richard és Méhes Gábor.

- Vitray Tamás és Gyulai István éveken át dolgozott a Magyar Televízió sportosztályán, de ma már egyiküknek sem ez a munkahelye. Hogyan kerültek képbe?

- Nyilván tudja, hogy Vitray úr hosszú ideig a sportosztály vezetője volt, s bár már valóban nem dolgozik itt, a sydneyi olimpián is a Telesportot tudósította. Akkor Juni György volt a főszerkesztő, s közösen kértük, hogy a hatalmas tapasztalatával Salt Lake Cityben is segítse a csapatunkat. Gyulai Pistát én kértem fel, s azt hiszem, az ő szakmai hozzáértését sem kérdőjelezheti meg senki. Kuriózum lehet, ha közvetíthetné a fia versenyét, amire megvan az esély, mert a kettes bob számban Gyulai Miklós is pályázik az olimpiai indulásra. Biztosra vehető, hogy Vitray Tamás és Gyulai István egyaránt emeli majd közvetítéseink szakmai színvonalát és a nézettségét is.

- Az MTV közismerten nehéz gazdasági helyzetében nem luxus két ilyen neves "idegenlégiós" szerződtetése?

- Nem, mert mindketten szerény tiszteletdíjat kapnak, ne gondoljon horribilis összegekre. A "belsősök" pedig természetesen a havi fizetésükért dolgoznak.

- A névsorral együtt vélhetően elkészült a sportágak felosztása is, hogy ki mit közvetít.

- Vitray Tamás a síugrás, a szánkó és a skeleton, Gyulai István a műkorcsolya, az alpesi sí és a bob, Gulyás László a sífutás és a biatlon, Knézy Jenő a jégkorong, Méhes Gábor a gyorskorcsolya versenyeit közvetíti. Faragó Richard pedig az északi összetett versenyeit, és besegít ott, ahol időpontbeli ütközések lesznek, valamint ő készíti az összes összefoglalót.

- Más téma, de ez is a sportosztályt érinti. Juni György távozása után mikor lesz véglegesített főszerkesztő az osztályon?

- Csak félhivatalos információval szolgálhatok. Úgy gondolom, hogy azok a jelöltek, akiknek a neve már a sajtóban is felmerült, azaz Siklós Erik és Gulyás László, nem lettek befutók. Az MTV elnöke, Mendreczky Károly úr határozatlan ideig engem bízott meg a szerkesztőség vezetésével.

Fábik Tibor, Népszava 2001.11.22.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002