FONTOS


 








Szeretik az újságírók
A németek válasza Kurnyikovára

A németek klasszis gyorskorcsolyázóját, Anni Friesingert szeretik az újságírók. Már hogyne szeretnék, amikor az inzelli bajnoknővel mindig történik valami, amiből akár címlapsztori, de legrosszabb esetben is egy jó kis pletyka kerekedhet. A Claudia Pechsteinnel folytatott kutya-macska viszony például az olimpia előtt hetekig napirenden volt, sőt a 3000 méteres szám után, amelyet az esélyesebb Friesingerrel szemben Pechstein világcsúccsal nyert meg, Salt Lake Cityben is tovább "bonyolódott". (Habár a sportolók szerint ennyire azért nem rossz közöttük a viszony, csupán a tollforgatók fújták fel.)

Anni ráadásul nemcsak a teljesítményével hívja föl magára a figyelmet, hanem emellett mutatós fiatal hölgy, akit szexi kijelentései -- mint például, hogy a gyorskorisok igenis nagyon kívánatosak a testhez álló overallban --, tetoválása és "ami szívemen, a számon" attitűdje miatt máris a gyorskorcsolyázók Anna Kurnyikovájának titulálnak.

-- Óriási nyomás nehezedett rám, hiszen az ezerötszáz a kedvenc távom, és nagyon nyerni akartam már. Aztán hiába futottam remek időt, a várakozás, hogy az utánam következők vajon megdöntik-e a rekordomat, borzasztó érzés volt. Amikor végül senkinek sem sikerült túlszárnyalnia az időmet, nagyon nagy boldogság töltött el -- mondta a tavaly a budapesti négytávú összetett világbajnokságon is az élen végző Anni Friesinger.

-- A háromezres kudarcát megemésztette már?

-- Nemcsak a háromezremmel voltam elégedetlen, hanem az ezer méterrel is, hiszen mindkétszer lemaradtam a dobogóról.

-- Mi a terve a záró számmal?

-- Szép technikával természetesen jól szeretnék szerepelni. Az eredményemből mindenesetre majd kiderül, meg tudtam-e valósítani. De ne szaladjunk ennyire előre, először még egy kicsit ünnepelni akarom a győzelmemet, aztán jöhet az ötezer méter, és a szezonnak még koránt sincs vége, hiszen hátra van még a Világkupa és a világbajnokság is.

-- Otthonról kapott már visszajelzést?

-- Igen, óriási partit rendeznek a győzelmem örömére.

-- Claudia Pechstein is gratulált önnek?

-- Mindketten azért vagyunk itt, hogy jó eredményt fussunk. Ezúttal én voltam a gyorsabb, ennyi az egész. Szeretném élvezni ezt a gyönyörű pillanatot, ezt a csodálatos rekordot, és hálás lennék, ha nem feszegetnék folyton kettőnk viszonyát... -- mondta zárszóként Friesinger a versenyét követően, majd gyorsan távozott.

Menedzsere, Klaus Karcher persze mindig megvédi az öntörvényű hölgyet: "Anni mindenre nagyon nyitott, igazi szabad gondolkodású ember. Ami persze nem mindig jön jól, többször került már emiatt zűrbe. De ő ilyen, és ezen már nem nagyon lehet változtatni." Hogy ez a kijelentés mennyire igaz, azt ékesen bizonyítja, hogy tavaly a Friesinger testvérek -- öccse, a 21 éves Jan ugyancsak itt van a téli olimpián -- nem a berlini vagy az erfurti központi edzőtáborban készültek, hanem az inzelli nyitott pályán, és mindezt csak azzal intézték el, hogy: "A magunk útját szeretjük járni."

Nemzeti Sport 2002.02.22.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002