FONTOS


 








Ackermann hátránya tizenöt másodperc
Ismét Lajunen az élen

Felix Gottwaldnak csütörtökön (és természetesen pénteken) az utolsó esélye nyílt arra, hogy megszerezze azt, amiért Salt Lake Citybe jött, vagyis pályafutása első olimpiai aranyérmét. Két számban már kiengedte a győzelmet a kezéből a Világkupát vezető osztrák, hiszen a hagyományos egyéni számban Samppa Lajunen, míg a csapatversenyben a Lajunen vezényelte finn kvartett állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Így hát az elképesztő futótudással rendelkező versenyző már csak az ötkarikás játékok programjában először szereplő sprintviadalban reménykedhetett, amelyben a csütörtöki egy ugrást (nagysáncról) követően pénteken 7.5 kilométeren csapnak össze a kétpróbások.

De nézzük mit hozott az ugrás, amelyet tökéletes körülmények között, ragyogó napsütésben tudtak megrendezni, így nem véletlen, hogy a favoritok valóban szárnyaltak a Utah Olympic Parkban.

Kivétel Gottwaldot, aki az egyéni számhoz hasonlóan a sprintverseny ugró részében ismét a tizenegyedik helyet szerezte meg, igaz ezúttal csak ötvenegy másodperces hátrányt szedett össze az éllovashoz képest.

Aki talán már ki is találták, ismét a finn Samppa Lajunen. Bár a kétszeres olimpiai bajnok versenyző ezúttal nem érezheti magát nagy biztonságban, hiszen a sprintben nagyon jó eredményeket nyújtó német Ronny Ackermann mindössze tizenöt másodperces hátrányban áll mögötte.

ÉSZAKI ÖSSZETETT. Síugrás, K120, sprint. Az állás a síugrás után: 1. Samppa Lajunen (finn) 123.8 pont, 2. Ronny Ackermann (német) 119.9 (15 másodperc hátrány), 3. Jaakko Tallus (finn) 119.0 (18 mp. h.), 4. Takahasi D. (japán) 114.4 (35 mp. h.), 5. M. Stecher (osztrák) 113.5 (39 mp. h.), 6. C. Bieler (osztrák) 112.7 (42 mp. h.)

Nemzeti Sport 2002.02.22.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002