FONTOS


 








Baráti összejövetel
A csapatvezető elégedett

Immár hagyománya van, hogy legyen szó nyári vagy téli olimpiáról, a Magyar Olimpiai Bizottság vezetői az adidas-házba invitálják vendégeiket: az ISM és a sajtó munkatársait, valamint a sportolókat. Az utóbbiak ugyan ezúttal a korai időpont miatt felmentést kaptak a megjelenés alól, a baráti összejövetel így is jó hangulatban telt.

Igaz, Vad Dezső sajtófőnök mindjárt egy szomorú hírrel kezdte a bevezetőjét, hiszen lapunk munkatársának, az egykor téli olimpiáról is tudósító Niszkács Lászlónak a halálhírét jelentette be, és egyperces néma megemlékezésre kérte az egybegyűlteket.

Az olimpia eddig eltelt időszakának értékelését Schmitt Pál, a MOB elnöke kezdte meg, aki elsősorban a remek rendezést dicsérte. Említést tett a szigorú biztonsági intézkedésekről, amelyek szerinte a jövőben már teljesen természetes részei lesznek az ötkarikás játékoknak, és a doppingellenes harcról. Tiszta olimpiának nevezte a Salt Lake City-it, habár hozzátette, még nincs vége az eseménynek.

"A huszonöt tagú magyar csapatot eddig harminckétszer ellenőrizték. Ebből a számból is látszik, az amerikaiak milyen komolyan veszik a tiltott teljesítménynövelő szerek elleni harcot. Ráadásul huszonöt EPO-tesztet végeztek a mieinken, amelynek a megvalósítása négy éve még csak egy szép álomnak tűnt" -- mondta Schmitt Pál, majd röviden említést tett még a közvéleményt az elmúlt két hétben legjobban foglalkoztató ügyről, a kanadai pároskorcsolyázók utólagos aranyérméről. "Szakmai szempontból ugyan megmagyarázhatatlan a döntés, viszont a fair play eszméjének kiváló bizonyítéka."

Molnár Zoltán, a magyar csapat vezetője is szót kért, és röviden összefoglalta a mieink eddigi szereplését, amelyet a várakozásnak megfelelőnek ítélt, és külön kiemelte a hat új országos csúcsot -- Baló Zsolt és Egyed Krisztina három-három rekordját --, valamint Sebestyén Júlia kiváló szereplését. És mindenkit biztosított róla, hogy az olimpiai faluban remek körülmények között készülhetnek vagy pihenhetnek -- attól függően, hogy a versenyük előtt állnak, vagy már túl vannak rajta -- sportolóink.

Nemzeti Sport 2002.02.22.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002