FONTOS


 








Lobacseva és Averbuh latin kombinációja 6.0-át is kapott
A franciák maradtak az élen

A kötelező után az original programot mutatták be a jégtáncosok, amelynek idén latin táncokból kellett összeállnia. így aztán a Salt Lake Ice Centerben egymást követték a vérpezsdítő flamenco, tango és Paso Doble dallamok, felforrósítva a jégcsarnok hangulatát.

A párok többsége piros-fekete színösszeállítást választott, ám a koreográfiák igencsak különböztek egymástól.

Az élen állók közül elsőként az olaszok mutathatták be temperamentumos összeállításukat, amelyre óriási tapsot kaptak. A haját a nagyobb hatás kedvéért sötétbarnára festő Barbara Fusar-Poli és párja, Maurizio Margaglio azonban hiába vetett be mindent, végül nem tudott előrébb lépni a harmadik helynél. Igaz, azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy egy apró hiba csúszott a bemutatójukba, Barbarának ugyanis az egyik forgásnál a korcsolyája alá került a ruhája szegélye. Szerencsére a rutin megmentette a kettőst a bukástól, s a gyors korrigálásnak köszönhetően a közönség szinte észre se vette a malőrt. A pontozók viszont igen. Így aztán az ezüstös pozíciót kibérelte magának az orosz Irina Lobacseva és Ilja Averbuh, pláne, miután a technikai pontjaik között még egy 6.0-s is akadt. Hogy mégsem kerültek az élre, annak egyedül az volt az oka, hogy az előadásmódra viszont lényegesen gyengébb osztályzatokat kaptak, mint a francia Marina Annisina és Gwendal Peizerat.

A Grand Prix-finálét nyerő kanadai Shae-Lynn Bourne, Victor Kraatz duó láthatóan elkeseredetten vette tudomásul, hogy a flamencóból és tangóból álló műsora csak a negyedik hely megtartásához elég. "Úgy szerettem volna látni néhány igazán jó pontot. De a versenynek még nincs vége. A kűrünk teljesen új, Michael Jackson zenéjére készült a koreográfia, és szerintünk a közönség nagyon fogja majd szeretni. Szóval ez még nem egy lejátszott meccs..." - fogalmazott Bourne.

Ha már a kanadaiaknál tartunk, az original után került sor a párosok korrigált eredményhirdetésére, ahol az orosz Jelena Berezsnaja és Anton Sziharulidze mellett végül a közönség és a média nyomására az ISU (Nemzetközi Korcsolyázószövetség) ugyancsak elsőnek hirdette ki a Jamie Sale, David Pelletier kettőst. Az aranyérmeket a szövetség elnöke, Ottavio Cinquanta adta át. Az oroszok kívánsága is teljesült, ugyanis elsőként az ő himnuszuk hangzott el, s csak azt követte a kanadaiaké.

MűKORCSOLYA. Jégtánc. Az állás az original program után: 1. Marina Anissina, Gwendal Peizerat (francia), 2. Irina Lobacseva, Ilja Averbuh (orosz), 3. Barbara Fusar-Poli, Maurizio Margaglio (olasz), 4. S-L. Bourne, V. Kraatz (kanadai), 5. M. Drobiazko, P. Vanagas (litván), 6. G. Chait, Sz. Sakhnovski (izraeli)

Nemzeti Sport 2002.02.19.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002