FONTOS


 








ALPESI SÍ
Az osztrákok sirathatják a szuper-óriásműlesiklás érmeit
Ceccarelli meglepetésaranya

Alexandra Meissnitzer összeroskadt. Renate Götschl is. Megtörtént ugyanis az, amire senki sem számított, egyetlen osztrák versenyző sem állhatott fel a női szuper óriás-műlesiklás dobogójára. A sikertörténetet ezúttal az olaszok, no és a kombináció aranyérmese, a horvát Janica Kostelic írta, a sógoroknak pedig Meissnitzer révén be kellett érniük egy negyedik hellyel.

A verseny alaphangját a kettes rajtszámmal induló olasz Karen Putzer adta meg, aki feltűnést keltően több mint két másodperccel produkált jobb időt az elsőként rajtoló német Petra Haltmayrnél. Ám Putzer szenzációs idejénél azt is figyelembe kellett venni, hogy a német lány végig csetlett-botlott a pályán.

Aztán megvilágosodtunk! Pontosabban tisztázódott, mit is ér a talján versenyző teljesítménye, hiszen sem Michaela Dorfmeister, sem Alexandra Meissnitzer, sem Renate Götschl nem tudott nála jobb időt produkálni.

Sőt, Götschl már a célbeérkezéskor tudomásul vehette, hogy elúszott számára az "éremhajó", az ekkor még második helyen álló Meissnitzer pedig elkerekedett szemmel nézte, ahogy Daniela Ceccarelli a legjobb idővel robog át a célvonalon.

Ám az olasz lány, aki élete első olimpiáján vett részt, nem igazán merte ünnepeltetni magát. Először akkor lendítette a magasba karját, amikor a számára mértékadó sztár, vagyis a szám kétszeres világbajnoka, Isolde Kostner is rosszabb eredménnyel siklott be a célterületre.

Valami egészen nagy szenzáció készülődött a snowbasini pályán, hiszen Ceccarelli világversenyen még egyszer sem állt a dobogón, a tavalyi Sankt Anton-i vébén például csak a 15. helyet szerezte meg szuper-G-ben. Ebben a szezonban már voltak "gyanús" jelek arra, hogy jó formában van a huszonhat esztendős síző, hiszen Cortina d'Ampezzóban lesiklásban a harmadik, St. Moritz-ban szuper-G-ben pedig egy második helyet gyűjtött be.

És akkor néhány szót még Meissnitzer összeomlásáról, aki egészen Janica Kostelic futásáig a bronzérem boldog tulajdonosának érezhette magát. A horvát tini azonban pimasz időt produkált, alig néhány századdal maradt el Ceccarellitől és ezüstérme, Meisi negyedik helyét és mérhetetlen csalódottságát jelentette.

Daniela Ceccarelli

Született: 1975. szeptember 25., Frascati

Nemzetisége: olasz

Sportága: alpesi sí

Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (szuper óriás-műlesiklás, Salt Lake City, 2002)

ALPESI SÍ. Nők, szuper-óriásműlesiklás. OB: DANIELA CECCARELLI (OLASZORSZÁG) 1:13.59, 2. Janica Kostelic (Horvátország) 1:13.64, 3. Karen Putzer (Olaszország) 1:13.86, 4. A. Meissnitzer (Ausztria) 1:13.95, 5. H. Gerg (Németország) 1:13.99, 6. M. Dorfmeister (Ausztria) 1:14.08

Nemzeti Sport 2002.02.18.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002