FONTOS


 








Maier-arany a láthatáron
Sokk és öröm az osztrákoknak

Bemutatkozott az olimpia egyik új száma, hódeszkában a négy évvel ezelőtti óriás-műlesiklás helyett ezúttal a párhuzamos óriás-műlesiklás került fel a játékok programjára. Csütörtökön a női és férfi selejtezőket rendezték meg, és a hölgyeknél több sokkoló eredmény született.

Kezdjük az osztrákok versenyzőivel, akik közül a három éremesélyesnek is számító deszkás, Doris Günther, valamint Manuela és Caludia Riegler nem jutott be a fináléba, ám negyedik, úgymond névtelen emberük, Maria Kirchgasser a legjobb idővel kvalifikálta magát a tizenhatos döntőbe.

De nemcsak a sógornők jártak pórul Park Cityben, a naganói játékok óriás-műlesikló ezüstérmese, a német Heidi Renoth, az amerikaiak két nagy reménysége, az óriásban világbajnok Sondra Van Ert, valamint a párhuzamos-GS-ben kétszeres vb-ezüstérmes, Rosey Fletcher is elköszönhetett a folytatástól.

A franciák azonban, kijelenthető: csúcsformában érkeztek Salt Lake Citybe, az óriásban olimpiai címvédő Karine Ruby a második, Isabelle Blanc a negyedik, míg Julie Pomagalski az ötödik helyen léphetett tovább.

A férfiaknál a svájci Jaquet Gilles futotta a legjobb időt a selejtezőben, mögötte a sérüléséből lábadozó alpesi sztár, Hermann Maier öccse, Alex Maier állt, vagyis bár Herminátor nem indult el a játékokon, lehet, hogy a Maier család ezúttal is nagy ünnepet ül majd az olimpia után.

Igaz, ehhez a francia és svéd deszkásoknak még lesz egy-két szavuk...

HÓDESZKA. Férfiak, párhuzamos óriás lesiklás, selejtező: 1. Gilles Jaquet (svájci) 35.69, 2. Alexander Maier (osztrák) 36.28, 3. Daniel Biveson (svéd) 36.42, 4. R. Richardsson (svéd) 36.58, 5. D. Kosir (szlovén) 36.71, 6. M. Bozzetto (francia) 36.90. Nők, párhuzamos óriás lesiklás, selejtező: 1. Maria Kirchgasser (osztrák) 41.44, 2. Karine Ruby (francia) 41.45, 3. Lidia Trettel (olasz) 41.94, 4. I. Blanc (francia) 42.20, 5. J. Pomagalski (francia) 42.25, 6. I. Dal Balcon (olasz) 42.26

Nemzeti Sport 2002.02.15.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002