FONTOS


 








Alpesi sí
Keddre halasztották a női lesiklást

Hiába gyűltek össze több tízezren a Snowbasin Ski Areában, hogy megtekintsék az amerikai Picabo Street utolsó olimpiai fellépését, a pálya felső szakaszán lévő erős szél miatt a közönségnek először egy órát kellett várakozni a rajtra, majd a szervezők további egyórás halasztás után úgy döntöttek, kedden rendezik meg a női lesiklóviadalt.

Meglehet, ez a szuper-óriásműlesiklásban címvédő amerikai hölgy malmára hajtja a vizet, mert az első edzésen a legjobb időt produkálta, ám egy nappal a hétfői rajt előtt "csak" a hetedik lett, így még egy napot nyer arra, hogy tökéletesen összeszedje magát az éles rajtra.

Street, aki korábban már bejelentette, hogy az idény végével visszavonul, szeretne a hazai közönsége előtt szépen búcsúzni, és mivel a rövidebbik gyorsszámban nem került be az amerikai csapatba, így csak a lesikláson nyílik lehetősége arra, hogy még egyszer utoljára nagyot robbantson.

És ő ígéri, így is lesz, bár hogy a formája elegendő-e a győzelemhez...?

Nos, ez főként az osztrák duótól, az összetett Világkupában második Renate Götschltől és a világbajnoki címvédő Michalea Dorfmeistertől, a német Hilde Gergtől, valamint a szakági Vk éllovasától, az olasz Isolde Kostnertől függ.

A legnagyobb esélyes Renate Götschl, aki harmadik olimpiáján vesz részt, az osztrák hölgy 1994-ben Lillehammerben bukott a lesiklás során, megsérült és haza kellett utaznia, míg Naganóból nem tudott éremmel a tarsolyában hazaérkezni.

Azóta már több világversenyen is a dobogóra állhatott, a szakemberek szerint most mindössze saját idegességével kell megküzdenie.

"Úgy érzem, kiegyensúlyozott állapotban vagyok, az elmúlt évek során sikerült annyi rutint szereznem, hogy ezen nem múlhat az elsőségem" - nyilatkozta Götschl a viadal előtt, amelynek keddi rajtidőpontjáról még nem döntöttek.

Nemzeti Sport 2002.02.12.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002