FONTOS


 








Gyorskorcsolya: Egyed szívesen vállal szerepet a nyitó ünnepségen
Calgaryban készül a játékokra

- Mindenki azzal fogad, hogy felkértek-e már hivatalosan is a zászlóvivői posztra a téli olimpián - mondta nevetve Egyed Krisztina, miután hazaért a hamari sprintvilágbajnokságról, mivel kinntartózkodása alatt került nyilvánosságra, a MOB illetékesei őt látnák a legszívesebben a nyitó ünnepségen a nemzeti lobogóval.

- Na és felkérték?

- Ez nem így szokott m?ködni, legalábbis négy éve csak a helyszínen szóltak úgymond hivatalosan. Nagyon örülök, hogy megint rám gondoltak, így a lillehammeri záró ünnepséggel együtt már harmadik alkalommal vezethetem fel a magyar csapatot.

- Akkor összehasonlítási alapja is van, melyik jelent nagyobb megtiszteltetést: nyitni vagy zárni az ötkarikás eseményt.

- Természetesen nyitni! Akkor még mindenkit érdekel, hogy mi zajlik a pályán, nagyobb figyelmet kapnak a felvonuló országok képviselői. A záró ünnepségen már csak arra várnak a résztvevők, hogy berohanhassanak az arénába!

- A tervezett m?sorról érdeklődött már?

- Nem, semmit sem tudok róla. De maradjon is inkább meglepetés.

- A formaruhájával elégedett?

- Nos, csak pénteken kapjuk meg, a rövid pályásokkal együtt...

- De hiszen szombaton már utaznak is Calgaryba edzőtáborozni! Mi történik, ha igazítani kell rajta valamit?

- Jó kérdés, hiszen le se tudtuk próbálni. Ez most így alakult.

- Calgaryban versenyezni is fognak, vagy csak edzenek?

- Csak edzünk, viszont remek körülmények között. A pálya ugyanis sokkal közelebb lesz a szállásunkhoz, mint majd Salt Lake Cityben, ahol legalább negyven percet vesz igénybe, amíg az olimpiai faluból eljutunk a jégcsarnokig. Ezt pedig naponta többször eljátszani elég fárasztó lenne.

- A hét végi világbajnokságon harmadik számként végre ötszázon is kivívta a részvételt. Gondolta volna, hogy az utolsó versenyen sikerül az, ami egész szezon alatt nem jött össze?

- Az az igazság, hogy már nem foglalkoztam vele. Úgy mentem ki Hamarba, ha meglesz meglesz, ha nem, az sem tragédia. Lehet, hogy éppen ez kellett hozzá.

- Na és az sem utolsó dolog, hogy az eredménye alapján láthatóan jó formában van...

- Igen, egyre jobban érzem magam.


Térdműtétből felépülve Hunyady Emese Collabóban csupán hét századdal maradt el a pályacsúcstól
- Hunyady Emeséről van híre? Heerenveenben nem indult, hiába utazott el, majd úgy volt, a világbajnokságon mindenképpen részt vesz, ám végül ott sem állt rajthoz.

- Emese Collabóba utazott a vébé helyett, és ezerötszázon mindössze hét századra maradt el a pályacsúcsától. Vagyis, ő is rendben van. Mindössze egy nappal utánunk érkezik majd Calgaryba, és onnan jön át Salt Lake Citybe.

- Itthon általános a nátha és a megfázás. Az szombati elutazásig már jobb, ha ki sem mozdul otthonról!

- Sajnos, nem tehetem meg. Alig értem haza, a rögzítőmön anyu üzenete fogadott, hogy kedden menjek ki a M?jégre, mert a televíziósok forgatni akarnak velem és Baló Zsolttal. Szóval ez az egy hét még mozgalmasnak ígérkezik, utána viszont már csak a korcsolyázással kell foglalkoznunk.

CSB, Nemzeti Sport 2002.01.22.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002