FONTOS


 








Két nővel bővült a magyar olimpiai küldöttség
Stréhli Ildikóék is indulhatnak

A téli olimpiai játékok egyik új versenyszámában a női kettesbobok versenyében 15 együttes vehet részt. A Stréhli Ildikó, Kürti Éva kettős a nyolc állomásból álló Világkupa-sorozatban a 18. helyen végzett. Egy ország azonban csak két egységet indíthat az olimpián, így az amerikaiak és a németek harmadik csapata hiába végzett a mieink előtt, a magyarok gyakorlatilag a 16. pozíciót foglalták el, és így az első tartalékként szerepeltek eddig a hivatalos listán. A Nemzetközi Bob Szövetség (FIBT) azonban hivatalosan értesítette Strhéli Ildikót, hogy a Kanadai Olimpiai Bizottság a részvétel jogosultságát megszerző két egysége közül csak az egyiket indítja el, így a magyar kettős is bekerülhet az indulók közé.

"Bíztunk a kedvező döntésben, amit rendkívül örömmel fogadtunk. Eddig is edzésben voltunk és azt folytatjuk is itt Park Cityben az olimpiai pályán, s hazainak mondható körülmények között reméljük becsületesen sikerül helyt állnunk - újságolta az egyébként Park Cityben letelepedett testnevelő tanárnő Strhéli Ildikó, a magyar kettes kormányosa."

A kedvező döntéssel a téli olimpián való indulás jogát megszerzett magyar sportolók száma ezzel 22-re emelkedhet.

Hays ismét győzött

Marik Balázs

Ha csak négy századdal is, de a világranglista-vezető amerikai Todd Hays kormányozta amerikai csapat nyerte St. Moritzban a négyesek ötödik Világkupa-futamát. Mint azt a végeredmény mutatja, nem volt ez fölényes győzelem, hiszen az első sorozatot követően még a legnagyobb riválisok, a németek vezettek. Ám nem a szombaton a kettesek között diadalmaskodó Christoph Langen, hanem André Lange volt a leggyorsabb. A kettejük közti különbség mindössze egyetlen századmásodperc volt. A második futamban aztán a svájciak harmadik egysége majdnem egy hatalmas meglepetést okozott. A harmadik helyen álló Christian Reich bámulatosan vezette a bobot, 1:02.71-es időt produkált. Ezt az utána következő két egység csak megközelíteni tudta, javítani rajta már senkinek sem sikerült. A 34 éves svájci ennek ellenére be kellett érje a bronzzal, holott a végül másodikként kihirdetett Langennel századra azonos időt ért el a két futam összesítésében. Todd Hays úgy döntött a verseny végeztével, hogy nem indul a hátralévő Vk-futamon, helyette hazautazik az Egyesült Államokba, hogy végső felkészülését már az olimpia helyszínén, Park Cityben végezze el. Teheti, hiszen fölényesen vezet a pontversenyben, és már matematikai esély sincs arra, hogy a legjobb tízből kiessen, így az ötkarikás játékokon a kiemelt rajtpozíciók egyikét már biztosan a magáénak mondhatja.

Világkupa 5. futam, St. Moritz

Négyesek: 1. Egyesült Államok II (Kormányos: Todd Hays) 2:05.61, 2. Németország II (Lange) 2:05.65, 3. Svájc III (Reich) 2:05:65, 4. Németország I (Langen) 2:05.90, 5. Svájc II (Annen) 2:06.54, 6. Egyesült Államok III (Shimer) 2:06.61

A Világkupa állása 5 futam után: 1. Todd Hays 171 pont, 2. Lange 163, 3. Annen 151

Vad Dezső, Nemzeti Sport 2002.01.14.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002