FONTOS


 








Húsztagú csapat indítását tervezi a MOB
Zarándy bízhat Salt Lake Cityben

Húsztagú csapat részvételét tervezi a Magyar Olimpiai Bizottság a február 8-24. közötti Salt Lake City-i téli olimpián. Eddig 12 kvótát szereztek a havas-jeges sportágak hazai legjobbjai.

"Annak ellenére számolunk ennyi utazóval, hogy a rövid pályás gyorskorcsolyázók kellemes meglepetést okoztak, és a vártnál több kvótát szereztek. Más sportágakban, például m?korcsolyában ugyanis a korábbiakhoz képest szerényebbek a lehetőségeink" - mondta Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója.

Az olimpiai bizottság tartja magát a naganói játékok után hozott döntéséhez, és nem kíván igénybe venni szabadkártyát. Kivételt ez alól csak az Universiadén ezüstérmes hódeszkás, Zarándy András jelenthet. Az ő esetében előfordulhat, hogy eltekintenek a korábbi gyakorlattól. "Inkább legyen kevesebb, de felkészült versenyzőnk. Zarándy mértékadó nemzetközi versenyen lett második, így az ő támogatása indokolt" - tette hozzá Molnár.

Az ünnepélyes fogadalomtételre december 8-án kerül sor. A kvalifikációs követelmények teljesítésére január 27-ig van lehetőség.

Csanálosi Beáta, Nemzeti Sport 200111.20.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002