FONTOS


 








Egy magyar már teljesítette a szintet
Téli olimpia Salt Lake Cityben egy év múlva fellobban a láng


Megérkezett a Nemzetközi Olimpi ai Bizottság meghívása a Salt Lake Cityben rendezendő téli olimpiára. A MOB közgyűlése a március 10-én tartandó ülésén határoz arról, hogy elfogadja-e az invitálást - mondta Aján Tamás főtitkár a jövő évi játékok kezdete előtt pontosan egy évvel tartott sajtótájékoztatóján.

"Azt azért kilencvenkilenc százalékos biztonsággal mondhatom, hogy igenlő lesz a válaszunk" - folytatta a sportdiplomata, utalva egyben arra, hogy az eddigi valamennyi téli olimpiának volt magyar résztvevője.


Aján Tamás, a MOB főtitkára Samaranch elnök olimpiai meghívóját mutatja

Salt Lake City 1995. június 16-án, a NOB budapesti ülésén - a hatodik próbálkozásra! - kapta meg a rendezés jogát. Siont, Östersundot és Québecet előzte meg az amerikai város a voksolás alkalmával. A jövő évben február 8-tól 24-ig tartó játékok során hét sportág 78 versenyszámára kerül sor, s ez tízzel több, mint amennyit Naganóban bonyolítottak le. A részvételi jogot kvalifikációs versenyeken lehet megszerezni. A magyar sportolók közül a szintet eddig a sífutó Tagscherer Zoltánnak sikerült teljesítenie. A MOB közgyűlése a meghívásra és a részvételre vonatkozó pozitív döntése után várhatóan arról is határoz, hogy az indulási jogot megszerző versenyzőket megkötés nélkül benevezi-e a játékokra. A szám szerinti előzetes nevezés határideje december 1-je, a név szerintié pedig január 28. A magyar színeket Albertville-ben 24, Lillehammerben 16, Naganóban pedig 17 sportoló képviselte.

A Salt Lake City-i játékok alatt mintegy 7-800 doppingellenőrzésre lehet számítani, de - akárcsak Sydneyben - az olimpiai faluba beköltöző csapatok tagjait a versenyek kezdete előtt is tesztelni fogják. A faluba 3500 sportolót, edzőt és vezetőt várnak. Az olimpián várhatóan 80 ország mintegy 2200-2300 versenyzője vesz részt.

Elhangzott, hogy a láng december 4-én érkezik meg Atlantába, majd 46 államon keresztül, 21 600 kilométer megtétele után jut el a Salt Lake Citybe, az olimpiai megnyitóra.

Színes Sport 2001.02.09.

SLC.2002

KÉPEK

  

 
LINKEK

  SLC.2002