FONTOS


 

A Daily Mail Schmittre szavaz

A tekintélyes londoni Daily Mail nemzetközi hírű főmunkatársa, Ian Wooldridge minap megjelent írásában a NOB közelgő elnökválasztásával foglalkozik. Cikkének címe: Az én jó barátomat, Schmitt Pált miért nem kedvelik az olimpia tönkretevői? Ez már joggal felkelti az érdeklődést az írás iránt.

Samaranch megüresedett elnöki székére - mint köztudomású - öten pályáznak. A cikk írója így jellemzi az elnökjelölteket.

Az amerikai Anita DeFrantz nehéz ügyfél, akivel egy nagy bottal sem mernék harcolni. A kanadai Dick Pound kemény, becsvágyó fickó. A belga Jacques Rogge akadályt nem ismerve törtet mindenen át, úgy érzi, ő a favorit. A koreai Un Yong Kimről inkább semmit sem mondok...

A magyar Schmitt Pált nem tartják ugyan esélyesnek, én mégis rá szavaznék, ha NOB-tag lennék. Programja rövid és célratörő. Lecsapna a csalókra, a doppingon ért versenyzőket örökre elűzné a sport világából. Védelmébe venné a kisebb sportágakat, figyelmen kívül hagyná a műsor csökkentésére irányuló televíziós követeléseket.

Samaranch elnök az olimpiai játékok e gondjaival tisztában van, mély aggodalmát nemegyszer emlegette, de lényegében nem fejtette ki véleményét, és semmit sem tett felszámolásuk érdekében. Kedves elnök úr, békés nyugdíjas éveket kívánok önnek - fejeződik be a Daily Mail figyelemre méltó írása.

Vad Dezső, Nemzeti Sport 2001.05.25




SCHMITT PÁL

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Schmitt Pál