FONTOS


 








Universiade: Már csak három hét a rajtig
Kovács Zoltán viszi a zászlót

Mindössze három hét van hátra a Pekingben megrendezendő 21. nyári universiade rajtjáig, így érthetően lázas munka folyik a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség irodájában. Kedd délután a sportági szakvezetők ültek össze egy utolsó tanácskozásra, amelyen minden szakmai és technikai információról, az indulásig hátralévő időszak programjáról felvilágosítást kaptak a szövetség vezetőitől.

Az ülésen jelen volt Szabó Bence, a vívók, Hajnal Attila, a műugrók, Kelemen Endre, az atléták, Fazakas Csaba, a tornászok, Szabó Réka, a ritmikus gimnasztikázók, Halmos Imre, a teniszezők, Soós Csaba, az úszók, Kovács István, a vízilabdázók, Vészi Klára, a cselgáncsozók és Ács Pongrác, az asztaliteniszezők képviseletében.

A megbeszélésen bejelentették, hogy az augusztus 22-ei megnyitó ünnepségen a vízilabdázó Kovács Zoltán viszi majd a magyar zászlót, az elutazás előtti, augusztus 14-i eskütételen pedig a vívó Mohamed Aida és a műugró Lengyel Imre mondja el az eskü szövegét.

Pekingben tíz sportágban hetven magyar sportoló indul, és a vezetők nyolc-tíz éremben reménykednek, amely túlszárnyalná a legutóbbi Palma de Marollca-i verseny zárómérlegét. A szövetség egyébként megvonta az anyagi mérleget is, a pekingi részvétel 45-47 millió forintba kerül, amelyből 31 millió forintot vállalt az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM).

A kínai főváros, amely időközben elnyerte a 2008-as nyári olimpiai játékok rendezési jogát is, mindent megtesz azért, hogy jól sikerüljön a bemutatkozásuk. A vadonatúj universiade-falu, a verseny- és edzéshelyszínek minden igényt kielégítőek lesznek, akárcsak az információszolgáltatás. A nemzetközi szövetség (FISU) ugyanis arról tájékoztatott, hogy a februári zakopanei téli universiadéhoz hasonlóan augusztus 22-től szeptember 1-ig, vagyis a záróünnepélyig élő internetes közvetítést adnak a sporteseményekről a www.fisu.net oldalon, amelyen az eredmények mellett a nap történetét, izgalmas interjúkat és száraz, de hasznos statisztikákat olvashatnak majd az érdeklődők.

Stefan Lazar, Nemzeti Sport 2001.08.01.

Események, cikkek
- A századik aranyra várva
- Jordanov megtörte az átkot nyújtón
- Kovácsék aranyra vágynak
- Akár Eb-szint is lehet a vége
- Aranyszállítás az olimpia jegyében
- Lengyel Imre: triplázásra várva
- Lengyel-bronz Kínában
- Ha a bírónak lett volna videója
- Szilágyi László újabb bronzérmet nyert a magyar csapatnak
- Nemcsik az ötödik helyen
- Annus és Bodor is a bronzkorban
- Varga Roland negyedik, Simon Jácint a hatodik helyen zárt
- Bírói tévedések miatt kikapott vízilabdacsapatunk az oroszoktól az elődöntőben
- A büszkeség diadala
- Horváth Gergely bronzos csattanója
ATHÉN.2004

LINKEK

  FISU
  hivatalos honlap