FONTOS


 








Vitorlázás - irány Athén. A magyar versenyző felkészülését az éremesélyes Papatanasziu segíti
Hajdu Balázs utazott elsőként a görög fővárosba

----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.08.02
----------------------------------------------------------------------

A magyar olimpiai csapatból a vitorlázó Hajdu Balázs utazott elsőként Athénba, az augusztus 13-án kezdődő nyári játékok helyszínére.

A finn dingis magyar bajnok, akinek ez lesz a második olimpiája - Sydneyben a 15. helyen végzett - azért indult ilyen korán, mert szeretné a felkészülés hajráját zavartalanul, az olimpiai pályán befejezni. Mivel a vitorlásversenyek augusztus 14-én rajtolnak, csaknem két hete lesz a ráhangolódásra, amelyben barátja, a hazaiak éremre is esélyes vitorlázója, Emiliosz Papatanasziu is segíti majd.


Hajdú Balázs a magyar sportolók közül elsôként ült fel az athéni olimpiára induló repülôre (Fotó: Meggyesi Bálint)
"Nagyon vártam már az utazást, mert Athénban végre csak a vitorlázással foglalkozhatok. Kikapcsolom a telefonomat, kizárok minden külső tényezőt, és egyedül a felkészülésre koncentrálok. Papatanasziu mellett az osztrák Raudaschl segítségére számítottam a majd két hét alatt, ám miután az utóbbi emberem megsérült, két rutinos hazai versenyző, a korábbi finnes Európa-bajnoki bronzérmes Fináczy György és a solingban világ- és Európa-bajnoki dobogós Wossala György ugrik be a helyére" - mondta Hajdu Balázs.

A Magyar Vitorlásszövetség elnökségi tagjaként is tevékenykedő versenyző nem tagadta, hogy szeretne Athénban az első tíz között végezni. Hogy nem alaptalan a kitűzött célja, azt többek között a kieli Világkupa-viadalon elért hatodik helye is mutatja. Ha viszont végül nem férne be a legjobb tizenötbe, azt már kifejezetten csalódásként élné meg.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004