FONTOS


 








Papp Lászlóról nevezik el a BS-t
Keresztelő májusban

----------------------------------------------------------------------
forrás: KE, Nemzeti Sport 2004.03.26
----------------------------------------------------------------------

A Budapest Sportaréna új neve Papp László Budapest Sportaréna lesz. No de mikortól? Mint megtudtuk, az eredeti tervekkel ellentétben nem az elhunyt legendás sportoló születésnapján, március 25-én, hanem Magyarország európai uniós csatlakozása alkalmával, május elején kerül sor a névváltoztatási ünnepségre.

Hát már ezt is az EU-hoz kell kötni?

"A halasztásnak objektív okai vannak. Egyeztetvén az Aréna sportigazgatóságával és a többi érintettel, részben az ökölvívók olimpiai felkészülése, részben pedig az Arénában rendelkezésre álló úgynevezett társadalmi napok korlátozott mivoltja miatt, az eseményre május elején kerül sor – tájékoztatta lapunkat Szigetvári Viktor, a GYISM sajtófőnöke. – Az adminisztrációs előkészületek folyamatban vannak, igyekeztünk olyan időpontot és alkalmat találni, amikor méltóképpen tiszteleghetünk Papp László nagysága előtt egy névváltoztatási ünnepséggel."

A Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, Csötönyi Sándor azért kicsit fájlalja, hogy mégsem március 25-én került sor az ünnepségre. "Az ökölvívó-szövetség részéről Papp László születésnapján megkoszorúztuk síremlékét, és elnökségi ülésünkön is megemlékezünk róla. Sajnálatosnak tartom, hogy nem most volt az ünnepség, és ugyan nem könnyű minden szempontot figyelembe venni, de a megfelelő kommunikációt azért hiányolom. A jó szándékot nem vonom kétségbe, hiszen a jövő héten két helyszínen, Varsóban és Plovdivban is kvalifikációs versenyek lesznek, a sportolók az edzőtáborban feladatukra összpontosítanak, és a kvótacsata áprilisban is folytatódik. Annak is örülök, hogy az eseményt, az Aréna keresztelőjét nem akarják elbagatellizálni, hanem méltó ünnepség keretében kerülne sor a névváltoztatásra. Legnagyobb örömmel viszont az tölt el, hogy névváltoztatási javaslatunkat a mostani minisztérium az előzővel ellentétben, meghallgatta és elfogadta. Nem vagyunk türelmetlenek, nincs bennünk harag. A legfontosabb most az, hogy az Aréna végre Papp László nevét viselheti majd."
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004