FONTOS


 








Universiade
Két magyar medália a dél-koreai Teguban
Ajkler és Neu bronzérmes

----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.08.28
----------------------------------------------------------------------

A távolugró Ajkler Zita és a cselgáncsozó Neu Gábor is bronzérmet szerzett a dél-koreai Teguban zajló 22. nyári Universiadén.

A 28 éves atléta utolsó kísérletével szerezte meg a 3. helyet, ekkor 6 méter, 38 centiméterre ugrott. A verseny kiélezettségét jól mutatja, hogy a második helyezett román Militaru csupán két centivel előzte meg Ajklert, aki csupán eggyel az ausztrál Perkinst. A számot az orosz Irina Szimagina nyerte 649 cm-rel. A dzsúdósok 66 kg-os kategóriájában induló Neu Gábor egészen az elődöntőig imponálóan versenyzett: az osztrák Weinzierlt, a nigériai Abdout és a dél-koreai Bangot egyaránt ipponnal verte. A fináléért a kubai Yordavis Arewcisiával kellett mérkőznie, aki egy yukóval és egy kokával legyőzte őt. A bronzmeccsen az orosz Artom Pityin ellen Neu újra a korábbi formáját mutatta, és ipponnal nyert. De vissza az atlétákhoz. A versenyek harmadik napján a diszkoszvető Varga Roland a 4., míg a rúdugró Juhász Fanni az 5. helyen végzett. Varga legnagyobb dobása 59.43 méter volt, a bronzéremhez azonban egy méterrel többre lett volna szükség. A számot a kínai Vu Tao nyerte 62.32-vel. Juhász 420 centiméterrel lett 5. a rúdugrók mezőnyében, ahol a győztes orosz Tatjana Polnova az idei játékok eddigi legkiemelkedőbb teljesítményét produkálta: miután a 470 centimétert elsőre ugrotta, s bebiztosította győzelmét, a 483 cm-es világcsúcsmagasságra tetette a lécet, igaz, rekordkísérletei sikertelenek maradtak. Érdekesség, hogy győztes ugrásával a második (!) helyen végzett volna a Párizsban zajló világbajnokságon. Csesznegi Dávid a 400 m-es síkfutás döntőjében 47.50 mp-cel a hetedik helyen végzett. A cselgáncsozó Bere Tamás a 73 kg-osok között második mérkőzése után a vigaszágra került, és bár ott is szépen halad előre, végül is helyezetlenül zárt. A magyar női kosárlabdázók újabb vereséget szenvedtek a 9-16. helyért folyó csatározásokban. A lányok ezúttal Finnországtól kaptak ki 66-61-re. A vízilabdázóknál eldőlt, hogy a magyar együttes csütörtökön Japán legjobbjaival találkozik a negyeddöntőben. A magyar férfi tőrcsapat is érdekelt volt szerdán, ám a negyeddöntőben 45-27 arányú vereséget szenvedett a későbbi győztes Kínától, s így nem jutott a legjobb négy közé. A tornászok a csapatversennyel kezdték meg versengésüket az universiadén, ahol a magyar férfiak 154.775 pontos teljesítménnyel a 11. helyet szerezték meg. A számot az oroszok nyerték, az Egyesült Államok és Kazahsztán előtt.

22. nyári universiade, Tegu
A magyarok eredményei
ATLÉTIKA. Férfiak. 400 m: …7. Csesznegi Dávid 47.50. Diszkosz: …4. Varga Roland 59.43. Nôk. Rúd: …5. Juhász Fanni 420. Távol: …3. Ajkler Zita 638. CSELGÁNCS. Férfiak. 66 kg: …3. Neu Gábor. 73 kg: Bere Tamás helyezetlen. KOSÁRLABDA. Nôk. A 9-16. helyért: Finnország-Magyarország 66-61. TORNA. Férfiak. Csapatverseny: …11. Magyarország 154.775 pont. VÍVÁS. Férfiak. Párbajtôr. Csapatverseny. A negyeddöntôben: Kína-Magyarország 45-27
ATHÉN.2004

LINKEK

  UNIVERSIADE 2003