FONTOS


 








Fokozott biztonsági intézkedések Teguban
Rossz rajt a palánk alatt

----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.08.22
----------------------------------------------------------------------

A kosárlabda-, a röplabda- és a labdarúgó-mérkőzésekkel kezdetét vette csütörtökön a 170 ország részvételével zajló 22. nyári Universiade a dél-koreai Teguban.

A magyar színeket a női kosarasok képviselték: két mérkőzés után nyeretlenül állnak a lányok csoportjukban, miután az Egyesült Államoktól és Olaszországtól is vereséget szenvedtek. Az első, olaszok elleni találkozó izgalommentesre sikeredett, hiszen az európai ellenfél már a mérkőzés elején ellépett, és végül simán győzött. Az amerikaiakkal vívott mecscsen azonban egy sokkal összeszedettebb magyar csapat lépett parkettre, amely végig kérdésessé tudta tenni a mérkőzés végkimenetelét, s csupán hat ponttal kapott ki a jóval esélyesebb riválisától. A magyar csapat harmadik, utolsó csoportmérkőzését vasárnap vívja Thaiföld ellen.
Az Universiadéhoz kapcsolódó hír, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket léptetett életbe a dél-koreai kormány az események színhelyén, miután az egyetemisták-főiskolások világjátéka elleni lehetséges terrorista támadásról szerzett tudomást. A veszélyre való tekintettel a versenyeknek otthont adó létesítmények, valamint a sportolók szálláshelyei körül többszörösére emelték a rendőrök számát, sőt a légi forgalmat is korlátozták augusztus 31-ig, a játékok végéig.
"Még a lehetőségét is ki szeretnénk zárni a szeptember 11-ikihez hasonló támadásoknak” - nyilatkozta a kormányszóvivő. A koreai Jonhap hírügynökség úgy tudja, hogy az ország nemzetbiztonsági hivatala egy iszlám szélsőségesek által tervezett vegyi támadásról értesült, amelyet kormánykörökből is megerősítettek, hozzátéve: konkrét fenyegetést nem kaptak.

22. nyári Universiade, Tegu
A magyarok eredményei. Kosárlabda, nôk, B-csoport, 1. forduló: Olaszország- Magyarország 77-39 (27-13, 22-6, 13-14, 15-6). A legjobb magyar ponttobók: Bartha 13, Halmos 6, Horváth Zs. 4, Farkas 4. 2. forduló: Egyesült Államok-Magyarország 62-56 (13-17, 18-12, 15-12, 16-15). A legjobb magyar ponttobók: Szakács 11/3, Bereczki 10, Csontos 9, Farkas 8
ATHÉN.2004

LINKEK

  UNIVERSIADE 2003