FONTOS


 








Tíz sportágban képviselik a színeinket a mieink
Ünnepélyes eskütétel

----------------------------------------------------------------------
forrás: FM, Nemzeti Sport 2003.08.14
----------------------------------------------------------------------

Szerdán a Testnevelési Egyetemen került sor a dél-koreai Teguban augusztus 21-én kezdődő 22. Universiadéra utazó 81 tagú magyar csapat búcsúztatására és az ünnepélyes eskütételre.


A Dél-Koreába induló magyar sportolók szerdán letették a hivatalos esküt - színeinket tíz sportágban képviselik versenyzôk (Fotó: Czagány Balázs)
Az eseményen részt vett Li Ho Dzsin, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete és Köpf Károly, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium sportért felelős helyettes államtitkára is. A piros-fehér-zöld színeket tíz sportágban képviselik Teguban a versenyzők. Közülük leginkább a férfi vízilabdázók és a vívók - köztük a háromszoros egyéni Európa-bajnok Boczkó Gábor és a szintén Eb-aranyérmes Varga Gabriella - pályázhatnak a legnagyobb eséllyel az éremre. "Remélem, hogy a hagyományoknak megfelelően szerepel majd a csapat, hiszen különösen az olimpiák előtti években jó eredményeket értek el a magyarok” - mondta Frenkl Róbert, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke. Az együttesben több olyan sportoló található, aki várhatóan a jövő évi athéni ötkarikás játékokon is a legjobbak közé kerül majd. Som Ferenc csapatvezető kiemelte, hogy az eddigi Universiadékon összesen 96 első helyet gyűjtöttek a magyarok, így van rá esély, hogy Dél-Koreában megszületik a századik aranyérem is, majd köszönetet mondott az utazásban segédkező támogatónak, az IBUSZ Sport Utazási Irodának, valamint a csapat mutatós egyenruháját szállító vargas cégnek. Az ünnepélyes fogadalomtétel során a társak nevében a vívó Varga Gabriella és a vízilabdázó Pelle Balázs mondta el az eskü szövegét.

ATHÉN.2004

LINKEK

  UNIVERSIADE 2003