FONTOS


 








Budapest Sportaréna lesz az új szupercsarnok hivatalos neve
Ferencvárosi hoki a BS-ben?

----------------------------------------------------------------------
forrás: Sz. Nagy Tamás, Nemzeti Sport 2003.01.15
----------------------------------------------------------------------

Beszámoltunk már a sportminisztérium és a francia Bouygues cég közötti Budapest Sportaréna-szerződés módosításáról. A sajtótájékoztatóhoz mellékelt írásos anyag szerint az Aréna a jövőben otthont adna egy kosárlabda- vagy egy jégkorongcsapatnak. Megpróbáltunk utánajárni annak, hogy tényleg lehetséges-e, hogy a Ferencváros vagy az Újpest hokigárdája vagy mondjuk a BSE női kosárlabda-együttese beköltözzön az új létesítménybe.

Kérdésünkre Görözdi György főcsoportfőnök, a GYISM illetékese elmondta, hogy az ötlet a szerződésmódosítás kapcsán merült fel mint többletszolgáltatás igénylése a francia érdekeltségű üzemeltető cégtől. A tárca ezzel a kikötéssel is erősítené a sport jelenlétét az épülő Arénában.
"El tudom képzelni, hogy az Aréna a jövőben otthont adjon egy egyesületnek. Konkrét eredmények egyelőre nincsenek, folynak a tárgyalások a francia céggel ezen pont értelmezéséről, február tizenötödike után vélhetően okosabbak leszünk" - tette hozzá a főcsoportfőnök. Arra a felvetésre, miért éppen ez a két sportág szerepel a tervezetben, Görözdi így reagált: "Az eredeti, 2001 októberében megkötött szerződés az atlétika, a kosárlabda és a jégkorong számára biztosított prioritást, ezen sportágakban a csarnoknak a legtágabb nemzetközi kritériumoknak is meg kellett volna felelnie. Ennek alapján a két csapatsportág elsőbbsége megmaradt a módosítás után is, de nem kizárólagosan, hiszen az új megállapodásban például megfelelő kézilabdapadló beszerzésére is köteleztük a francia céget."
Csillik Zita, az Aréna Üzemeltető Rt. szóvivője viszont kifejtette, nehezen tudja elképzelni, hogy egyetlen csapat otthonaként szolgáljon a csarnok. "A főváros legnagyobb fedett létesítménye kizárólagosságot nem biztosíthat egyetlen egyesületnek sem, de érdeke, hogy minél több jelentős hazai eseménynek legyen a házigazdája" - tette hozzá a szóvivő. Ennek ellenére, tudomásunk szerint az egyik - eddig meg nem nevezett - budapesti egyesülettel már meg is kezdődtek a tárgyalások a nagy hagyományú hokicsapat ügyében. A mostoha helyzetben lévő magyar jégkorongsportnak mindenképpen nagy segítség lenne egy ilyen együttműködés. Gyorsan hozzátesszük, a csarnok műszakilag alkalmas lesz akár az állandó jégfelület biztosítására is, hiszen a köztes időszakokban a jeget beterítve a küzdőtéren más jellegű rendezvények lebonyolításának sem lesz akadálya.
A minisztériumtól kapott információk szerint a csarnok hivatalos neve a jövőben Budapest Sportaréna lesz, de a minisztérium szeretné, ha ehhez - nemzetközi minták alapján - egy ismert magyar vagy külföldi cég neve is társulna. A szponzorációs névből befolyó, várhatóan komoly bevétel az üzemeltetővel való megállapodás alapján a tárcát illeti, és a jövőben remélhetőleg a magyar sport sikereihez járulna hozzá.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004