FONTOS


 








Az öttusázókkal egyeztetett a MOB vezérkara
Négy athéni indulót ígérnek

----------------------------------------------------------------------
forrás: VD, Nemzeti Sport 2002.10.18
----------------------------------------------------------------------

Örvendetes bejelentéssel kezdődött az öttusázók csütörtök délelőtti olimpiai egyeztető megbeszélése. Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója közölte, a 2000-ben elvont, tehát nem is póttámogatásnak tekinthető 400 millió forintos állami támogatásból az első lépcsőben száz-, majd a napokban újabb kétszázmillió került a szervezet folyószámlájára, s ebből az eredményesség figyelembevételével természetesen az öttusázók is részesülnek majd.
Az olimpiai felkészülés egyeztetése a feltételekkel kapcsolatos gondok megbeszélésével kezdődött. A szövetség vezetői, Császári Attila elnök, Pécsi Gábor igazgató és Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a Budapest Sportcsarnok leégése során csodával határos módon épen maradt lőberendezés állandó helyének kijelölését és a Mexikói úti lőtér használatának biztosítását kérték.
Császári Attila a NOB programbizottságának ismert, az öttusa törlésének javaslatáról is szót ejtett. A nemzetközi szövetség elnöksége tételesen cáfolta a bizottság indokait, s ezt a levelet a NOB valamennyi tagjának eljuttatták. Császári kijelentette, hogy a NOB három pozitív döntést is hozott az öttusával kapcsolatban: Syndey előtt műsorba iktatták a nők versenyét, az indulók számát 24-24-re emelték, majd Sydney után úgy döntöttek, hogy Athénban már 32-32 lehet a résztvevők száma. Ezek után nehéz elhinni, hogy a NOB egyszerűen hátra arcot csináljon. A szövetség küldöttségét egyébként már fogadta a NOB elnöke, s ígéretet tett rá, tárgyilagosan tájékoztatja a végrehajtó bizottságot az öttusázók érveiről.
A közvetlen magyar felkészülést illetően a szövetség vezetői biztosak abban, hogy a maximális két-két részvételi lehetőséget a férfiaknál és a nőknél egyaránt kihasználják. A budapesti Westel Világkupa-döntő során ez ugyan még nem sikerült, ám a 2003-as olaszországi vb-ről három-három, az athéni Világ-kupa döntőről két-két, a három kontinensbajnokságról két-két versenyző, 2004-ben a moszkvai világbajnokságról kilenc-kilenc, a három kontinentális Világkupa-döntőről két-két öttusázó vívhatja ki a részvétel jogát. Továbbá egy-egy szabadkártyát adnak ki, és a házigazdákat egy-egy versenyző kvalifikáció nélkül képviselheti.
A versenyzők felkészülését illetően a MOB támogatja a szövetség célkitűzését, miszerint a személyre kidolgozott edzéstervek teljesítésével egy időben erősíteni kell a központi felkészülést.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004