FONTOS


 








Kitüntetések Lausanne-ban
Egerszegi Olimpiai érdemrendet kapott

Lausanne-ban a Nemzetközi Olimpiai Nap alkalmából ünnepélyes keretek között adták át az Olimpiai érdemrendeket. Juan Antonio Samaranch, a NOB elnöke ezúttal tizenegy világhírű sportembernek nyújtotta át az olimpiai mozgalom legnagyobb kitüntetését. A kitüntetettek között olyan kiválóságok voltak, mint Cathy Freeman, aki a sydneyi olimpia megnyitó ünnepségén a kandeláber lángját fellobbantotta, Alekszander Karelin, a világhírű orosz birkózó, Pirmin Zurbriggen svájci alpesi síző és Egerszegi Krisztina.


Krisztina élete egyik legszebb pillanataként értékelte, amikor a nyakába akasztották az öt karikával ékesített érdemrendet
- Rendkívül boldog vagyok, alig tudok szavakat találni örömöm kifejezésére - mondta az ötszörös olimpiai bajnoknő közvetlenül a kitüntetést átvétele után. - Annak idején a televíziós közvetítések segítségével sok ilyen kitüntetési ceremóniát láttam, és megvallom őszintén, maga a kitüntetés is nagyon nagyon tetszett. Soha életemben nem gondoltam arra, hogy egyszer valaha én is megkapom ezt a csodálatos kitüntetést. Életem egyik legszebb emléke marad ez a mai este.

Egerszegi Krisztinát, aki pénteken az olaszországi Arazzóban életmű fair play-díjat vehetett át, Schmitt Pál, a MOB elnöke is elkísérte. Schmitt, aki jelen volt a kitüntetés átadásakor, röviden csak ennyit mondott: - Csodálatos ünnepség részesei lehettünk, s nagy öröm számomra, hogy a tizenegy világhírű sportember között a mi Krisztinánk is megkapta az Olimpiai érdemrendet.

Vad Dezső, Nemzeti Sport 2001.06.24.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004
  Egerszegi Krisztina