FONTOS


 

A műugrópár bemutatta a kislányát
Pintér Orsolya visszatér!

Meglepő bejelentéssel állt a nyilvánosság elé a sokszoros magyar bajnok műugrónő, Pintér Orsolya, valamint a hazai műugrószövetség korábbi elnöke, Veszeli Gábor. A két fiatal -- több ismert sportvezető társaságában -- új műugróklubot alapított Swan Dive MSE néven. A klub eddigi egyetlen versenyzője a több mint egy évvel ezelőtt nem éppen békés körülmények között visszavonult Pintér Orsolya, az elnöki tisztet pedig Veszeli Gábor tölti be, aki ugyancsak viharok között távozott egy évvel ezelőtt. Csak emlékeztetőül: a szövetség vezérkara hosszas huzavona után vonta meg bizalmát az elnöktől, aki korábban sokat segítette a sportágat.

De visszatérve a két fiatalhoz: a bejelentés új hírt is tartalmazott. Hét és fél hónappal ezelőtt Pintér Orsolya életet adott Veszeli Lili Majának, aki a jövőben kénytelen lesz elfogadni, hogy Anya ezentúl edzésre is jár. Orsolya a szárazföldi felkészülést már hónapokkal ezelőtt elkezdte, a következő hetekben pedig a vízi edzéseknek is nekilát, mégpedig az Eb-ezüstérmes Lengyel Imre edzőjének, Benyák Andrásnak az irányításával.

-- Célom az olimpiai részvétel -- mondta Pintér Orsolya -- Szerintem van rá lehetőség, hiszen egy-másfél hónap után visszajönnek az alapok, utána pedig már sokkal könnyebb lesz a dolgom.

A kérdés az, hogy a nagyon tehetséges versenyző, akiről mindig azt állították, adottságai egyedüllóak, csak mentálisan nem elég felkészült, hogyan birkózik meg a kettős feladattal, vagyis az anyasággal és a visszatérés nehézségeivel.

-- Nagyon megváltoztatott a baba -- mondta Pintér --, és különben sem akarok foglalkozni a múlttal.

-- Nem akarunk viszálykodást -- vette át a szót Veszeli Gábor --, az a célunk, ami az egész magyar műugrásnak, vagyis, hogy minél több magyar versenyző kvalifikálja magát Sydnybe, és hogy Orsi a tehetségének megfelelő eredményeket érjen el.

(tamás), Nemzeti Sport 1999. szeptember 18.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Pintér Orsolya