FONTOS


 

"Életem legjobbját nyújtottam"
Barta Nóra Európa tetejére ugrott!

Az ifjúsági hölgyek között foglalt a háromméteres deszka, a magyar Barta Nóra tulajdona. Vasárnap ugyanis hallatlan könnyedséggel "ugrotta le" a mezőnyt, egy másodpercig sem volt kérdéses, hogy ő Európa legjobbja három méterről. Egy méteren világbajnok, három méteren -- ne feledjük, olimpiai szám! -- Európa-bajnok, Ligárt Balázs tanítványa, aki örömmel nyugtázta az újabb diadalt.

-- Életem legjobbját nyújtottam, soha sem ugrottam még ilyen jól -- hadarta boldogan Barta Nóra. -- Ezen az Európa-bajnokságon váltottam korosztályt, hát, sokkal erősebb a mezőny. Úgy érzem, a hat ugrás során nem forgott veszélyben a győzelmem, végül is ezt jelzi, hogy közel harminc ponttal előztem meg az ezüstérmes Zelopukinát. Hogy az olimpián mindez mire lesz elég? Ma még nem tudom, de bizakodó vagyok.

-- Nóri végig vezetett, jobb pontszámmal nyert, mint legutóbb a svéd Lindberg, aki azóta a felnőttek között remekel -- vette át a telefont és a szót Ligárt Balázs. -- Az egy méter után, amelynél még voltak apróbb hibák, sikerült jól ráhangolódnia a három méterre, szinte hiba nélkül versenyzett. Az olimpiai programja csupán egy ugrásban különbözik, a pontszáma nagyon magas, ennek alapján mondom: bármi megtörténhet Sydneyben. Titkon a döntős szereplésben reménykedem.

A másik magyar induló, Hajnal András toronyból próbálkozott. Két éve nyert, most nem, a roppant erős mezőnyben a nyolcadik helyen végzett. Végül egy szolgálati közlemény: a Barta Nórát szállító aranygép hétfőn 17.30 perckor érkezik a Ferihegyi reptérre...

Ifjúsági Európa-bajnokság, Isztambul

Férfiak. Torony. Európa-bajnok: Jannisz Gavrilidisz (Görögország) 484.55, 2. Kramarenko (Ukrajna) 465.10, 3. Benedetti (Olaszország) 464.00, ...8. Hajnal András (Magyarország) 448.55.

Nők. 3 m. Eb: Barta Nóra (Magyarország, egyesület: Bobcat, edző: Ligárt Balázs) 447.20, 2. Zelopukina (Oroszország) 418.50, 3. Fischer (Németország) 406.30.

Nemzeti Sport, 2000.07.31.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Barta Nóra