FONTOS


 

A világbajnok kenus szlalomban is kipróbálná magát
Zala, az extrém szerelmese

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Tamás Rita, Színes Sport 2001.09.04
--------------------------------------------------------------------------------

Ebben a rohanó világban Zala György maga az állandóság. A világbajnok kenus ugyanis tíz évi élvonalbeli versenyzés után a múlt hétvégi vb-n újra bebizonyította: ő a földkerekség egyik legjobbja.

A keménykötésű kenus két arany- és egy ezüstéremmel (C4 1000, C4 200, illetve C4 500) zárta a poznani vb-t. Zala hosszú pályafutását jól jellemzi, hogy négyesbeli társa, Iván Gábor még általános iskolába járt és még el sem kezdett kenuzni, amikor Zala már ott volt a barcelonai olimpián, sőt bronzérmet is szerzett. Az 1000 és 500 négyesben Zalán kívül Belicza Béla képviseli a rutint, Kozmann György - Ivánhoz hasonlóan - a fiatalos lendületet. Kétszázon Zala és Iván Malomsokival és Vasalival egészül ki.

- A "sokadvirágzásom" azzal magyarázható, hogy nagyon szeretem a kenuzást - mondja Zala. - És ragaszkodom a jól bevált dolgokhoz. Igaz, újakat is szeretek kipróbálni, de nem a régiek rovására. Például beleszerettem a gitározásba, a motorozásba és az extrém sportokba, de a kenut semmiért sem hanyagolnám.


Zala nem hétköznapi figura

Zala terve az, hogy a négyes egységek maradjanak együtt, de mivel ezek a számok nem szerepelnek az olimpián, a párosra is készül. Úgy tűnik, Kozmann-nal vág neki az újabb feladatoknak. Célja, hogy az athéni olimpiára kijusson, aztán pályát módosít. Az atlantai és a sydneyi olimpián megtapasztalta, hogy a szlalomkenu milyen népszerű. Terve, hogy ebben a sportágban is kipróbálja magát, és ha úgy adódik, a szlalomban is ott legyen az olimpián. Ebben segítségére lehet, hogy elvégzett egy iskolát, személyi trénernek mondhatja magát, tehát a "civil" foglalkozása is szorosan összefügg a kenuval.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Zala György