FONTOS


 

A magyar kajakos vízimentő-vizsgát tett
Bártfai az őrtoronyban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.05.15
--------------------------------------------------------------------------------

Hölgyeim, ha választaniuk lehetne, hogy David Hasselhoff vagy Bártfai Krisztián mentse ki önöket a háborgó óceánból, akkor javasoljuk, hogy utóbbi mellett tegyék le voksukat.


Bártfai Krisztián kiváló a mentésben
A ma már meglehetősen "rozzant" David ellenében ugyanis egy igazán jó karban lévő kajakost kapnak, aki nem mellesleg bronzéremmel tért haza a sydneyi olimpiáról, és hasonló reményekkel készül az augusztusi athéni játékokra is.
Bártfai Krisztián éppen ezért a tavaszi időszakot Ausztráliában töltötte, ám a munka mellett jutott arra is ideje, hogy Bauer Márton társaságában elvégezze a vízimentő-tanfolyamot.
– Tulajdonképpen azért iratkoztam be, mert szerettem volna elindulni a világhírű tengeri kajakversenyen, amihez szükséges a vízimentői vizsga – mondta Bártfai Krisztián. – Végül nem tudtunk részt venni a viadalon, de nem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a kalandba.
– Elmesélné miket tanult?
– Komplett elsősegélynyújtást, járőrözést, rádiókezelést, no és azt, hogyan kell a hullámzó vízben menteni. Megtanítottak szörfözni és arra is, hogy mi a teendő cápatámadás vagy egyéb balesetek esetén. Csaknem héthetes volt ez a tanfolyam, ami nemcsak azért volt hasznos, mert érdekes dolgokat ismertem meg, hanem mert nagyon jó társaságba kerültünk.
– Élesben kipróbálta a mentést?
– Nem, de biztos vagyok benne, hogy ezért még visszamegyek. Különben is, az ausztrál vízimentő-vizsga a legjobban elismert a világon, így állítólag a világ bármelyik tengerpartján el lehet helyezkedni vele. De addig még remélem, hogy a társammal, Veréb Krisztiánnal lesz egy kis dolgunk Athénban…

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK