FONTOS


 

Horváth Gábor szerint az olimpián a szlovákokon lesz nagyobb teher
Angyal: Miért neheztelnék?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.01.17
--------------------------------------------------------------------------------

Az olimpia esztendejében minden hír fontos és lényeges. Így nem lehetett, s nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy az olimpiai bajnok Fábián László jelentős szerepet vállalt a kétszeres világ- és Európa-bajnok szlovák férfi kajaknégyes felkészítésében. A tréner tanácsokkal látja el a komáromiak edzőjét, Soós Tibort, aki természetesen egy olimpiai aranyéremmel szeretné teljessé tenni versenyzői éremkollekcióját.


Az olimpiai bajnok Horváth Gábort (képünkön) csöppet sem aggasztja Fábián László szerepvállalása a rivális négyes mellett (Fotó: Danis Barna)
Nem mellékes az sem, hogy az olimpiai címvédők éppen a magyarok, és a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor alkotta kvartett éppen a címvédés érdekében döntött amellett, hogy újra egy hajóba ül. A fiúk ősz óta tréningeznek együtt Sári Nándor irányításával, aki mint ahogyan Sydney előtt is, garancia lehet a sikerre. Ám információink szerint a tél folyamán az is felvetődött, hogy Fábián Lászlót hasonló szerepre kérik fel, mint amilyet a szlovák négyes felkészítésében tölt majd be.
– Konkrét felkérés nem történt – mondta Horváth Gábor. – Mindössze az vetődött fel, mi lenne, ha Öcsi bácsi, amolyan kontrollszemként megnézné egy-két edzésünket. Jó szakember, én személyesen éveken át dolgoztam vele, így egy-két meglátással minden bizonnyal a hasznára tudott volna lenni a négyesnek.
– De most a szlovákokat segíti.
– Így van, de nem hiszem, hogy ez problémát jelentene. A szlovákok az elmúlt két évben verhetetlennek bizonyultak, ennek ellenére mi mindent megteszünk azért, hogy jól szerepeljünk az athéni olimpián.
– Képesek lehetnek arra, hogy megcsípjék őket?
– Ezen leszünk. A csapat nagyon keményen készül és ha azt vesszük, bár mi vagyunk a címvédők, inkább a szlovákokon lesz a nagyobb teher.
Angyal Zoltán szövetségi kapitány sem neheztel a trénerre.
– Miért neheztelnék?! Laci bácsi négy éve nyugdíjas, szíve joga eldönteni, hogy mivel tölti ki az idejét – mondta Angyal Zoltán. – Mindenki végzi a saját dolgát, gondolom a szlovákok is olyan keményen edzenek, ahogyan a mi fiaink is teszik, és ha Laci bácsi úgy döntött, őket segíti, segítse. Azt nem mondom, hogy azt kívánom, sikerüljenek az elképzelései, hiszen én a magyarokért szorítok, de ezt az elhatározást úgy érzem, nem kell bírálni.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK