FONTOS


 

33. világbajnokság, Gainesville
A hölgyek elégedettek, a férfiak kevésbé a világbajnoki szerepléssel

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2003.09.15
--------------------------------------------------------------------------------

"Csodálatos az olimpiai számokban szerzett öt érem, de én jövőre, egy kicsit telhetetlenül hat medáliát szeretnék. A női kajakosokról már most oly sok jót tudnék mondani, hogy kifogyna a tintájuk. A többi szakágról szólva biztató, hogy összetérdelt egy kiváló kenu páros, a férfi kajakosoknál azonban nincs minden rendben. Már az ősszel arra kell koncentrálni, hogy jobban teljesítő, s halkan jegyzem meg, esetleg új összetételű egységek alakuljanak ki” – Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu-szövetség főtitkára.

"Egy kicsit zavart, hogy az egyesbéli riválisaim közül senki sem indult a szólózás előtt négyesben, így én elvileg fáradtabban álltam oda. Pastuszka nagyon igyekezett, de háromszáz méter megtétele után éreztem, nem jelenthet rám veszélyt. Jövőre, az olimpián két különböző napon rendezik majd a kvartettek és a K–1-esek futamát, úgyhogy remélem, utoljára volt ilyen nehéz dolgom”– Kovács Katalin, a K–1 500 méteres döntő megnyerése után.

"Tényleg nagyon csalódott vagyok, de úgy hiszem, nekem most ez a dolgom. Az egész férficsapat szereplése azt mutatja, hogy valami nincs rendben velünk. Komoly gond azért talán nem lehet, s a mezőny sem viharzott el mellettünk. Az idény közben egy átlagos edzőtábori hétköznapon jobb időt kajakoztam, mint a mostani fináléban, amelyben az ausztrál győztes Baggaley sem teljesített fantasztikusan. A hibát magunkban kell keresnünk, s e ponton még a négyes ezüstjével sem vigasztalhatom magam. Ahhoz, hogy a kvartettet jónak minősítsem, szombaton meg kellett volna verni a szlovákokat” – Vereckei Ákos, az egyesbéli kudarcról és a négyes kétes sikeréről.

"Valóban klassz versenyt produkáltunk, de csak úgy szeretek ilyen izgalmakat átélni, ha a végén mi nyerünk. Most ez ismét összejött, bár bevallom, egy kissé valóban későn tudtunk az élre állni” – Szabó Szilvia, párosuk szoros befutóval záruló címvédésről.

"Elmondhatatlanul bosszant az elpuskázott kvalifikáció. Már most agyalni kell azon, hogy jövőre milyen számra készüljek. A négyes adott, és a páros továbbra is kézenfekvő, ám kérdés, Veréb, Storcz vagy Horváth közül ki a megfelelő partner” – Kammerer Zoltán, a szám olimpiai bajnoka a K–2 500 méteren elért hetedik helyezésről.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK