FONTOS


 

Kitüntették Füleky Andrást
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Népszava 2002.09.05.
--------------------------------------------------------------------------------

A nemzetközi szövetség emlékérmét kapta a kajak-kenuzás érdekében az MKKSZ főtitkáraként végzett több mint két évtizedes tevékenységéért Füleky András, aki jelenleg a GYISM főosztályvezetőjeként veszi ki részét a hazai élsport állami irányításából, s a múlt heti sevillai vb-n csapatvezetőként búcsúzott a sportágtól.

Az elismerést az ICF madridi kongresszusán nyújtották át, ahol - egyebek mellett - két évvel meghosszabbították a jelenlegi elnök, a német Ullrich Feldhof mandátumát.

A nemzetközi szervezet négy nemzeti szövetséget vett fel soraiba, így már 115 tagországa van. A jövőt illetően a "sportági parlament" arra az elhatározásra jutott, hogy - fenyegetve érezve a 2008 utáni olimpiai státuszát - elsősorban a szlalom szakágat kell erősíteni. Cél, hogy a jövő évi augsburgi vb-n az ideinek a kétszerese, azaz legalább 60 legyen a résztvevő országok száma.

A szlalomban erős nemzetek, például a franciák, olaszok, csehek, szlovákok máris felajánlották a segítségüket azoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő pályával és szakértelemmel a szakág meghonosításához, népszerűsítéséhez. Hamarosan a magyar szövetség is foglalkozik majd ezzel a rendkívül látványos műfajjal.

Az egész sportágat érintő, átfogó fejlesztési tervek kidolgozására jövő tavasszal bizottság alakul, amelyben - a sportág honi irányítóinak reményei szerint - helyet kap majd Vaskuti István, az 1980-as olimpia kenus aranyérmese, az MKKSZ szakmai alelnöke is.
Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK