FONTOS


 

Angyal Zoltán csapata Dunavarsányból indul a sevillai világbajnokságra
Három csere a válogatottban


Angyal Zoltán szövetségi kapitány szerint eddig kiválóan sikerült a magyar válogatott felkészülése az augusztus 29-én kezdődő sevillai világbajnokságot megelőző edzőtáborban. A kapitány úgy véli, a júliusi szegedi Európa-bajnokságon szerzett tíz aranyéremmel nagyon magasra került a mérce, de azért bízik abban, hogy a vb-n sikerül megközelíteni ezt a példátlan sikert.
A néhány nappal ezelőtti hideg, esős időjárás ugyan nem könnyítette meg a Dunavarsányban edző csapat munkáját, de nem okozott komolyabb fennakadásokat sem. A szövetségi kapitány szerint az elmúlt három hét nagyszerű alkalmat nyújtott arra, hogy a július 21-én példátlan sikerrel zárult Európa-bajnokság után újra formába lendüljenek a versenyzők. A jövő hét végén befejeződő edzőtábor elkövetkezendő napjaiban így már könnyített tréningeket végeznek kajakosaink és kenusaink, hogy pihenten utazhassanak a vb spanyolországi helyszínére. Az augusztus 29-én kezdődő viadalra egyébiránt augusztus 26-án, hétfőn reggel indul útnak a válogatott.
Angyal úgy véli, a világbajnokság kiegyensúlyozottabb mezőnyében nehéz lesz megismételni a júliusi Eb aranyrekordot hozó sikerét, ahol tíz aranyérmet, hét ezüstöt és két bronzot szereztek lapátforgatóink. A kapitány ugyanakkor továbbra is bízik Kovács Katalin egyes diadalában, az 1000, illetve 500 méteren induló női négyes, valamint a hosszabb távon rajtoló kenu kvartett sikerében, hiszen ezek az egységek a kontinensbajnokságon is magabiztos győzelmet arattak. Azon számok esetében, amelyekben az Eb során is szoros verseny alakult ki, nehéz jósolgatni, hiszen századmásodpercek dönthetnek az aranyérem sorsáról - fűzte hozzá a szövetségi kapitány.
Három egység kivételével nincs változás az Eb-n indult csapathoz képest. A válogatási szabályoknak megfelelően a női párosok 200 méteres számában ezúttal a Paksy Tímea, Kovács Katalin duó, az ugyanezen a távon rajtoló kenu kettősök versenyében pedig a Malomsoki Sándor, Vasali László startol a világbajnokságon. (Az Európa-bajnokságon a Dékány Kinga, Janics Natasa, valamint az aranyat szerző Buzál Miklós, Végh Attila páros szerepelt.) Változás az Eb-hez képest, hogy az 1000 méteres egyéni kajak számban Borhi Zsombor állhat rajthoz, miután a szegedi regattán Storcz Botond csupán a hetedik helyen ért célba. Kétszeres olimpiai bajnokunk sem marad azonban kihívások nélkül, épp sydnyei számaiban bizonyíthat újra: K-2 500 és K-4 1000 méteren.

Nemzeti Sport 2002.08.18.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK