FONTOS


 

Tolnatext-kupa, maratoni válogatóverseny, Tolna - taroltak az esélyesek
Salga-Jámbor különcsata


Nagyon elcsodálkozhatott, aki szombaton kilátogatott a tolnai Duna-holtágon megrendezett, Tolnatext-kupa maratoni válogatóversenyre. A máskor megszokott, kocsikkal, kajakokkal, kenukkal zsúfolt versenyzőktől hangos Duna-part ezúttal szinte kongott az ürességtől.

Itt-ott azért látni lehetett egy-egy autót vagy kajakot, ám amire előzetesen is számítani lehetett, az bekövetkezett: a maratonisták nem törték össze magukat azért, hogy részt vehessenek az elmúlt években rendre nagy csatákat hozó viadalon. Mindez némiképp érthető is, ha tudjuk, hogy a májusban Győrött megrendezett első válogató több nyitott kérdésre választ adott a csehországi vb-re utazó keret összeállítását illetően. Különösen a férfi kajakosok versenyét kísérte nagy érdektelenség - mindössze négy versenyző állt rajthoz -, az első válogatót megnyerő győri Salga Istvánt és Jámbor Attilát ugyanis kevesen tudják megszorongatni hazánkban. Mint ahogy a kenusok versenyét sem kellett volna megrendezni, lévén hogy a párosban Angliában világbajnoki címet szerző Győre Attila és Csabai Edvin már régen kinőtte a hazai vizeket, és világviszonylatban is kevés párja akad a két remek kenusnak. Az egyetlen nyitott kérdés az volt, hogy a Mosoni-Dunán győztes Szonda Kornélia visszalépésével ki nyeri a női kajakosok versenyét - ez Giczy Zsuzsának sikerült. A Tolnatext-kupa vasárnap 13 órakor a párosok versenyével folytatódik.

Tolnatext-kupa, második maratoni válogatóverseny
Férfi K1 (36 km): 1. Salga István (Győri VSE) 2:26:03, 2. Jámbor (Tolnatext KKSC) 2:26:08, 3. Petri (Építők) 2:33:32. C1 (36): 1. Csabai Edvin (Csepel) 2:43:01, 2. Győre (Csepel) 2:43:02, 3. Gilányi (Építők) 2:47:09. Nők. K1 (36 km): 1. Giczy Zsuzsa (UIKC) 2:40:16, 2. Bencze (Csongrád) 2:48:27, 3. Csengery (Lágymányos) 2:49:21

GG, Nemzeti Sport 2002.06.23.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK