FONTOS


 

Vivendi-kupa, 2. Eb- és vb-válogató, ob
Meglepetés nélküli futamok


"A pálya tökéletes, az idő isteni, szél nincs, vagyis ideális körülmények között zajlik a verseny" - adott rövid, de annál örömtelibb helyzetjelentést a szegedi Maty-érről Angyal Zoltán szövetségi kapitány. A szakvezető később további jó hírekkel folytatta beszámolóját, így például elmondta, számára talán az a legfontosabb, hogy a július 18-21. között éppen Szegeden rendezendő Európa-bajnokság előtt mindenki egészséges, sem sérülés, sem betegség nem hátráltatja a kemény munkát.

Persze, szó esett az Eb-re, valamint az augusztus végén esedékes sevillai világbajnokságra kvalifikáló Vivendi-kupáról is. Na nem mintha bármilyen meglepetésről is tudósíthatott volna a kapitány. Az elő-, illetve középfutamok során ugyanis maximálisan érvényesült a papírforma, ennek megfelelően a legjobbak az első helyen haladtak át a célvonalon. Kivételt egyedül Vereckei Ákos jelentett, de gyorsan tegyük hozzá, abban semmi rossz sincs, hogy az egyesek 500 méteres versengésében Borhi Zsombor mögött csak a második helyen végzett.

"Gond egy szál se, ilyenkor úgyis anynyit evez mindenki, amennyi szükséges" - magyarázta a kapitány, aki egy fiatalember, méghozzá Bethlenfalvi István teljesítményét mindenképpen említésre méltónak találta. Ami a hét végi programot illeti: szombat délelőtt kerül sor az ezres döntőkre, ezeket követik a kétszázas középfutamok, vasárnap reggeltől az ötszáz méteres finálékat rendezik, míg a sort a kétszázas döntők zárják.

Akiknek végképp nincs okuk az izgalomra: az Eb-csapattagságot már korábban kiharcoló Vereckei (K-1, 500 méter) és a Szabó Szilvia, Bóta Enikő duó (K-2, 500). A többiek ellenben gőzerővel lapátolnak majd, elvégre egy hazai viadalról senki sem akar lemaradni ...

PT, Nemzeti Sport 2002.06.15.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK