FONTOS


 

Garantált sikerrecept
Elly Müller, az Eb főigazgatója Szegeden járt


Elly Müller, az Európai Kajak-kenu-szövetség (ECA) által delegált főigazgató már most elragadtatással beszélt a Mol 5. síkvízi Eb-ről, holott tudjuk: a kontinens legjobbjai csak július 18. és 21. között versenyeznek majd Szegeden. A holland sportvezető az elmúlt napokban az MKKSZ budapesti székházában tárgyalt, és terepszemlét tartott a Maty-éri pályán, ahol korábban már látott jó néhány regattát.

- Az 1980-as évek elejétől rendszeresen vendégeskedem a szegedi kajakközpontban. Eleinte versenyeztem is, persze a magyarok mindig túl erős ellenfelek voltak ... - mondta Elly Müller asszony. - A válogatottjuk továbbra is a világ legjobbja, a mai létesítmény ellenben nem említhető egy lapon a hajdanival.
- Ezek szerint elégedetten zárta a villámlátogatást?
- Semmit sem akarok elkiabálni, ám amit eddig láttam, az megnyugtatott. Tudom, hogy Magyarországon ez lesz az első újjáalakított olimpiai edzőközpont, és a beruházáson látszik, hogy maximálisan figyelembe vették az Eb-rendezés követelményeit is. Négy évvel ezelőtt, a világbajnokságon még sátrakban volt a csapatok főhadiszállása, most szép hajószín áll ugyanott, amelynek tetőszintjén pihenőszobákat is kialakítottak. A lelátó is bővül, úgyhogy csak pozitív élményekről számolhatok be, holott tisztem szerint kritikus hangot kellene megütnöm.
- Értesült arról, hogy a szervezők ismét több tízezer szurkoló érkezésére számítanak?
- Nos, látja, ez maga a csoda. A sportágnak nagyon sokat jelent, hogy Magyarországon ilyen népszerű ez a tradicionális olimpiai sport.
- Milyen feladatai lesznek a verseny során?
- Ahogy figyelem a magyar versenyigazgató, Vaskuti István és kollégái munkáját, nekem csak koordinációs feledataim maradnak. Az ECA részéről én leszek az Európa-bajnokság főigazgatója, ám megkönnyíti a felelősségvállalást, hogy önöknél csupa profi szakember vesz körül.
- Egyelőre harmincnégy ország jelezte részvételét: ezzel elégedettek lehetünk?
- Az Európai Kajak-kenu-szövetség negyvenhárom tagot számlál, ehhez mérten is remek arányt mutat az eddigi nevezés. Az igazán fontos azonban az, hogy a legjobbak, a németek, az olaszok, a lengyelek, az oroszok és a spanyolok is Szegedre érkeznek, úgyhogy nehéz dolga lesz a magyaroknak és még nehezebb a hollandoknak ...

GG, Nemzeti Sport 2002.06.06.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK