FONTOS


 

Bártfai, a fekete bárány Séra csapatával készül
Pulaiék sovány kenuja

Szabó Attila, az olimpiai bajnok Pulai, Novák páros trénere már-már azon volt, hogy többnyelvű táblát készít "Megtelt!" felirattal, s kiteszi a sevillai folyópartra, tudniillik oly sokan edzenek mostanság Andalúzia fővárosában. Az idei kajak-kenu vb helyszíne ezzel együtt ideális felkészülési terep - az év fő versenyének juszt is a szegedi Európa-bajnokságot tekintő - lapátforgatóink számára. Hála az égnek, a szakágak között is teljes az egyetértés, amit más aligha jelez jobban, mintsem az, hogy Szabó egy szobában töltötte az elmúlt két hetet Sári Nándorral, a férfi kajakosok mesterével.

"Mi magyarok talán a legnagyobb csapattal vagyunk jelen, ezért ha mi, egymás között jól elosztjuk az edzésidőt, már kényelmesebb körülményeket teremtünk - magyarázta Szabó "Torony". - Az időjárásra panaszunk nem lehet, az olykor harminc fokos hőmérséklet már most a nyári klímát idézi. Amikor az egész város sziesztázik, mi akkor is edzünk, s remélem, az idény során ez meg is látszik majd a fiúk teljesítményén. Látnák csak most a kereskedelmi tévék talkshow-iban jópofáskodó két menőnket, Pulait és Novákot. Nemhogy heccelődni nincs kedvük, beszélni sem, olyan fáradtak esténként."

Szabó elárulta, a két rutinos kenus az idén ötszáz párosban akarja visszahódítani elsőségét, minden egyéb sikert pusztán ráadásnak tekintenének. Visszatérésükben a lengyel Plastex cég is fantáziát lát, s a két termetes, eddig avítt fahajóban vitézkedő bajnoknak egy speciális szintetikus anyagból készült kenut tervezett, s szállított el Sevillába.

Sári Nándor kajakosai is új hajókat próbálgatnak: igaz, náluk a párosok - egyelőre titkosan kezelt - összetétele változik. A tavalyi együttesből - a Sári irányította alapozás hanyagolása miatt - kikerült Bártfai Krisztián, aki Andalúziában is egyedül andalogna, ha nem fogadta volna be övéi közé Séra Miklós, a sprint kajakosok mestere.

GG, Nemzeti Sport 2002.04.03.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK