FONTOS


 

Március elején kezdődnek a munkálatok
Szegedi Eb: minden rendben

-- Szeged szívügyének tekinti a júliusi kajak-kenu Európa-bajnokság megrendezését, és biztosra veszem, hogy miként a 1998-as világbajnokság alkalmával, a város ezúttal is kitesz magáért -- jelentette ki Bartha László, Szeged polgármestere pénteken délelőtt, a Maty-éri evezős és kajak-kenu pályán rendezett sajtótájékoztatón. -- Az ISM jelentős összeggel támogatja a kontinensviadalt, s mi minden szempontból megfelelünk majd az elvárásoknak. Valótlanok azok az állítások, miszerint lassan halad a pályafelújítás. A munkálatok kevésbé látványos része november elején kezdődött, s napokon belül az építők veszik birtokukba a felújításra váró létesítményt.

Csonka Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke a felújítást végző Stadion Invest Rt. vezérigazgatója elöljáróban kijelentette: nem érti, miért nem hívták meg a szövetség keddi sajtótájékoztatójára, majd cáfolta azon állítást, miszerint a Maty-éri létesítmény nem válhat olimpiai központtá. A továbbiakban Csonka Gábor igyekezett megnyugtatni a sajtó képviselőit, mondván, február végén kezükben lesz az építési engedély, március első napjaiban pedig kezdődhetnek a háromszáz millió forintot felemésztő beruházás első ütemének munkálatai.

Azon munkálatok, amelyek során kétszeresére nő majd a hajótároló befogadóképessége, újabb emeletek kerülnek a Motelre. A céltorony szomszédságában alakítják ki a sportorvosi, valamint a VIP-központot, míg a régi hajótároló helyén tornaterem épül. Bővül a lelátó, kicserélik a kerítést, továbbá a pálya mellett húzódó két és fél kilométeres betonút burkolatát. A régi stégeket és bójasorokat újak váltják fel, lassan helyükre kerülnek a mobil lelátók. Az építkezés ütemére jellemző, hogy a kivitelezők mindössze ötven naposra tervezik Maty-éri tartózkodásukat. Ennyi idő áll ugyanis rendelkezésükre az április 19-i avatóünnepségig.

GG, Nemzeti Sport 2002.02.23.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK